fbpx

Klampenborg-premiere uden publikum

I lighed med sidste sæson kommer Klampenborg Galopbane igen til at starte sæsonen uden publikum.


Paddocken på Klampenborg. Igen i 2021 starter banen op uden tilskuere. Foto: Burt Seeger.

”Med genåbningsplanen af Danmark er der tændt lys for enden af tunnelen. Nu må vi starte uden publikum, men åbningsdatoerne for henholdsvis udendørs og kort efter indendørs servering, bør give mulighed for nogle tilskuere, ligesom vaccinering af befolkningen på et eller andet tidspunkt må give en generel åbning”, beretter Klampenborgs administrerende direktør Carsten Baagøe Schou mandag eftermiddag.

“Vi er i hvert optimistiske og i modsætning til sidste år, synes det mere som et spørgsmål om tid fremfor en generel uvished”, fortsætter direktøren fortrøstningsfuldt.

Baagøe Schou er tilfreds med startlisten til første løbsdag.

”Med henblik på kommende snarlige storløb, tror jeg det er vigtigt, at 1. løbsdag gennemføres. Vi kan kun være tilfredse med startlisten til premieredagen, også selvom der kom for få heste til at klasse 4-løbet kunne gennemføres”.

“Jeg mindes ikke at have set 13 heste i et Åbningsløb før, ligesom 3-årsløbet for vindere ser rigtig spændende ud. Der er også mange maidens, som gerne vil i gang med sæsonen”.


Sejrsbilleder fra paddocken fortsætter. Foto: Burt Seeger.

Rent lavpraktisk kommer jockeys stadig til at anvende Paddocktribunen som jockeyrum til såvel ud- som tilbagevejning.

Der vil ikke være vinderceremoni for vinderen og andenhesten i vindercirklen, men Burt Seeger vil – som altid – være på plads til at tage nogle gode opløbsbilleder og et par vinderbilleder ved Paddocken.

Coronarestriktionerne bliver som de første løbsdage i 2020.

”Jeg synes de aktive i løbet af sæsonen blev rigtig gode til at efterleve restriktionerne, selvom de er til besvær for alle. Langt hovedparten forstår også, at det ikke er Klampenborg Galopbane, som forsøger at genere de aktive, men at restriktionerne er til, for at vi overhovedet kan afholde løb”.

“I sidste ende er det jo til gavn for såvel aktive som hesteejere at løbene gennemføres, og så meget desto mere virker usaglig kritik og bevidste brud på restriktionerne tåbelige”, forklarer Carsten Baagøe Schou.

Restriktionerne vil fx være at der kun må være et styk staldpersonale pr. hest og at alle aktive skal registreres med navn.

Chauffører, som ikke også fungerer som staldpersonale for hesten, må ikke opholde sig på banen og skal vente i transporten.

Der er ikke mulighed for at købe mad og drikke på banen og der vil alene være åbent i et lokale, hvor trænerne kan opholde sig mellem løbene.

I modsætning til travhestene, som skal forlade staldene snarest muligt efter løb, skal galopheste afvente sidste løb, da det ellers vil skabe uro såfremt heste der allerede har startet skal transporteres ud af banen inden løbsdagen er afsluttet.

Men det gør desværre ikke at de aktive må opholde sig på publikumsområdet for at se væddeløb, da de derved bliver tilskuere og ikke aktive.

Aktive fra Sverige skal have en maksimalt 24 timer gammel negativ Covid-19 test for at komme ind i Danmark, men der er ikke krav til Coronapas for danske deltagere.

”Streamede væddeløb uden publikum er også spændende, men man får desværre kun en brøkdel af den oplevelse, som vi normalt får på Klampenborg Galopbane”.

“Vi må ikke håbe at hestene bliver forskrækkede over støjen fra Bakkens forlystelser, som skærer gennem stilheden i øjeblikket. Det er lidt for mærkeligt, men vi kan forhåbentligt snart byde publikum velkommen tilbage”, slutter Carsten Baagøe Schou.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder