fbpx

Klampenborg offentliggør storløbspropositioner for 21/22

På Klampenborg Galopbane og Øvrevoll Galopbanes hjemmeside kan man nu finde storløbspropositionerne for 2021 samt klassikere og andre løb med lange anmeldelsesfrister.


Carsten Baagøe Schou i Klampenborgs vindercirkel med hesten Martini. Foto: Burt Seeger.

Direktør for Klampenborg Galopbane, Carsten Baagøe Schou oplyser:

”Vi har publiceret et midlertidigt storløbshæfte sammen med Øvrevoll og den danske provinsgalop. Det samlede skandinaviske storløbsheste kommer når svenskerne har deres propositioner klar”.

“Vi har anmeldelser til hovedparten af de store 2-års løb og de klassiske løb i 2022 den 22. februar. Derfor kommer publicerer vi propositionerne nu, så de aktive kan planlægge”.

“Jeg regner ikke med, at det påvirker anmeldelserne, at Sverige udgiver med deres propositioner senere end normalt, da sæsonkalenderen er offentliggjort og trænerne derved kan managere deres heste fra løbsdatoerne”.


Foto: Burt Seeger.

Hvad kan hesteejerne forvente af den kommende sæson på Klampenborg?

”Det bliver stort set status quo i forhold til 2020. Der er ingen nye storløb i kalenderen og de tiltag som kommer, bliver på de ordinære løb”.

“Vi har fået et foreløbigt budget for præmietilskud, som ligger tæt på 2020, så der er desværre ikke plads til de store tiltag i økonomien, med undtagelse af den fortsætte nedtrapning af forfeits i Black Type-løbene”.

“Forfeits i Black Type-løb skal reduceres til de tilladte 2%, som European Pattern Race Commitee har fastsat som maksimalt indskud, såfremt et løb skal opretholde Black Type-status”.

“I år udgør det samlede indskud 2,5% af præmiesummen mod tidligere 4%. Vi har valgt at lade såvel Golden Mile som Zawawi Sprint Cup følge med Black Type-løbene ned, da man på sigt drømmer om at disse to løb kan få Black Type-status”.

“Det er noget som virkelig kan mærkes på løbsøkonomien – for eksempel koster det 11.250 kroner at starte i SOC i 2021, hvor det i 2018 kostede 18.000 kroner”, informerer Baagøe Schou.

Klampenborgs tre Black Type-løb er Gruppe 3-opgøret Scandinavian Open Championship samt de to Listed Races Danish Jockey Club Cup og Pokalløb.


Foto Burt Seeger.

Der er en mindre ændring til kvalifikationen til de klassiske løb for både hingste / vallakker og hopper.

Klampenborg Galopbane har historisk vægtet hoppernes handicap 1½ kilo højere end hingste og vallakkers, når det kommer til kvalifikation til de klassiske løb, som følge af hoppernes vægtlettelse. Det vil sige, at en hoppe med 76 i handicap har fået adgang til eksempelvis en start i Dansk Derby fremfor en hingst/vallak med 77 i handicap.

Dette forhold ændres med propositionerne for 2022, hvor det er hestens handicaptal uden korrektioner, som er adgangsgivende til de klassiske løb.

Baagøe Schou tilføjer: ”Vi (Klampenborg Galopbane) har fundet det lidt besynderligt, at hoppens vægtlettelse skulle være udslagsgivende og give fortrinsret fremfor hingste/vallakker, som vurderes som bedre af handicapperen. Dette laver vi om fra 2022, hvorefter vi anvender samme principper for handicaprangeringen som fx Sverige”.


I forhold til de fremtidige planer for Klampenborgs løbsudskrivning forklarer Baagøe Schou:

”På længere sigt har vi en ambition om at øge præmiesummerne på tværs af klasserne og ikke mindst reducere indskuddene”.

“Sidstnævnte har en effekt for hesteejere, hvis heste ikke ender i præmierækken og giver derved den bredeste positive effekt for hesteejerne”.

“Men det har nogle store økonomiske konsekvenser for Klampenborg at reducere indskuddene, så det må lade vente på sig, så længe præmietilskuddene ikke øges. Vi er glade for, at vi kunne gennemføre sidste sæson med undtagelse af åbningsdagen uden præmiereduktioner, men tiden er ikke til at omkostningssiden ved løbsøkonomien kan øges”.

“De tiltag der vil komme, vil være for enkelte udvalgte løb, hvor vi mener der er et efterslæb, i lighed med de tiltag vi foretog inden sidste sæson, hvor fx handicapfinalerne og Tortue fik nogle fornuftige præmieløft, ligesom der blev etableret et nyt sprintløb.”.


Det nye staldbyggeri på Klampenborg rummer 18 nye permanente bokse. Foto: Niels Petersen.

På spørgsmålet til hvordan forventningerne er til løbsdeltagelsen i den kommende sæson bliver, svarer Baagøe Schou:

”Vi så en pæn stigning i det gennemsnitlige antal startende heste i 2020. Der var fin opbakning fra svenske trænere, som fik gavn af en svag svensk krone. Kursfald i såvel svenske og norske kroner overfor den danske krone, har gavnet vores nabolandes incitament til at starte hos os. Der er ikke noget der indikerer, at dette ikke skal fortsætte i 2021″.

“Vi har samtidig færdiggjort staldbyggeriet på banen, som giver 18 nye permanente bokse og antallet af heste i træning i januar 2021 er tilsvarende højere end i 2020, så alt peger på at de fine gennemsnitsfelter er kommet for at blive”.


Baagøe Schou har også lignende forventninger til velbesatte storløb i den kommende sæson:

”Vi har netop haft forfeits til de fem 3-års klassikere i 2021 og her er der flere heste tilbage i løbene end efter samme forfeit sidste år. Vi havde også flere anmeldte i såvel de store 2-årsløb som storløbene for de ældre heste i 2020 i forhold til tidligere år. Det vil være tilfredsstillende hvis vi kan fastholde samme niveau i 2021”.

En væsentlig del af Klampenborg Galopbanes økonomi kommer via partnerskaber og herunder løbspartnerskaber.

Arbejdet med løbspartnere er noget anderledes i denne Corona-tid, hvor det er svært at vide hvad den kommercielle værdi af løbspartnerskaberne bliver, da der usikkerhed omkring publikumsdeltagelsen på løbsdagene og den derved reducerede markedsføring af løbsdagene.

Her kan Baagøe Schou oplyse: ”Vi har allerede flere af de meget trofaste løbspartnere på plads i form af The Macallan, Waleed Zawawi, Karin Salling og Giant Sandman v. Selmer Holding”.

“Vores partnere er essentielle for banens økonomi, hvilket er med til at underbygge hele løbsafviklingen. Vi har selvfølgelig ikke været i kontakt med alle potentielle partnere på nuværende tidspunkt og mange vil i sagens natur afvente en afklaring omkring effekten af Corona-nedlukningen”.


Regnbuen ender tæt på ved 2400-meter starten på Klampenborg. Foto: Filip Zwicky Agency.

Slutteligt spørges Carsten Baagøe Schou til hvordan Corona-krisen har påvirket Klampenborg Galopbane A/S’ økonomi.

”Vi er ikke ramt så hårdt som vi kunne frygte. Vi har fået fine tilskud fra Dansk Trav og Galop Union og har også kunne drage gavn af statens hjælpepakker, hvor det dog fortsat er usikkert i hvilket omfang, men kompensation af en vis størrelse får vi”.

“Samtidig har vi været i stand til at tilpasse vores omkostningsstruktur en del i forhold til den voldsomt reducerede aktivitet”.

“Ydermere har en del partnere været storsindede i en svær tid og støttet op til trods for et reduceret udbytte af partnerskabet, så vi klarer os igennem med ‘skindet på næsen’. Vi venter spændt på effekten af vaccinen og er stærke i troen på, at vi får et Klampenborg tilbage på et før Corona-niveau, med stort publikum og den deraf følgende gode stemning”.

“Det bliver nok ikke på åbningsdagen, men så i løbet af den tidlige del af sommeren. Det er det som alle omkring Klampenborg Galopbane savner og som vi alle fortjener kommer tilbage”, konkluderer Baagøe Schou.


Storløbspropositioner – Danmark og Norge, 2021/2022

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top