fbpx

King Ferdinand urørlig i Dansk Kriterium

Den 3. september 2017 vandt ubesejrede King David i sin tredje karrierestart Dansk Kriterium i overlegen stil for Karin Salling og Oliver Wilson. Fem år og en enkelt dag senere kom turen til King Ferdinand, repræsenteret af samme ejer, jockey og avlshingst.King Ferdinand (Elusive City) gik akkurat som King David ud i Herman Sallings Mindeløb Dansk Kriterium med to sejre på stribe i bagagen, og selv om de to hingste hverken har samme opdrætter, træner eller eksteriør, så er lighederne slående. Ikke mindst hvad angår den høje klasse.

King Ferdinand var først fra start under Oliver Wilson, der dog kunne lade Bad Investment (Wilshire Boulevard) overtage føringen ind i opløbssvinget. Ved udgangen af svinget havde storfavoritten dog pullet sig i front og lignede allerede her en overlegen vinder.


King Ferdinand vinder Herman Sallings Mindeløb – Dansk Kriterium foran Eagle Eye. Foto: Burt Seeger.

Eneste udfordring kom i form af Lennart J:r Reuterskiöld-trænede Eagle Eye (Gleneagles), der fik en perfekt indvendig rejse i sin første start på Klampenborgs græs, men King Ferdinand var bare umulig at fange og vandt til slut med en sikker længde.

Bag Eagle Eye var der seks længders afstand til Blimey (Appel Au Maitre), efterfulgt af Nevercantell (Appel Au Maitre) og den sidste præmietager Bad Investment, som altså holdt godt ved til femtepladsen.


Træner Lea Olsen og Team Hjortebo med King Ferdinand og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Dermed stod Stutteri Hjortebo også for både nummer ét, tre og fire gennem mål i Herman Salling Mindeløb Dansk Kriterium, mens andenhesten Eagle Eye er opdrættet af Joca Stable og opvokset på York Stutteri.

Allerede i sin debut på Jägersro havde Eagle Eye lignet noget ganske særligt, og i en ‘normal’ skandinavisk 2-årsårgang havde han sikkert også vundet Dansk Kriterium.

King Ferdinand er tredje afkom ud af Kendargent-datteren Aladdin’s Angel, som var placeret som 2-årig i Frankrig og selv er ud af Prix de Sandringham (Gr.2)-vinderen All Is Vanity (Gold Away).


Lea Olsen med King Ferdinand og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Aladdin’s Angel kostede blot 5,000 euro, da Morten Buskop signerede for hende på Arqanas Vente d’Elevage i 2019. Forinden havde hun fået et enkelt føl, hoppen Antigua (Machucambo), som i år har været placeret et par gange som 3-årig i Frankrig.

Stutteri Hjortebo fremstiller i år en Giant Sandman-halvsøster til King Ferdinand på Scandinavian Open Yearling Sale, mens Joca Stable kommer med en Juniper Tree-halvbror til Eagle Eye.

For Lea Olsen har King Ferdinand også været en banebrydende 2-årig. Inden Klampenborgs Derbydag havde Lea nemlig stadigvæk sin første storløbssejr tilgode, og nu – en måned senere – har hun vundet Danmarks to største 2-årsløb.


En superlykkelig Lea Olsen med Kriteriumsvinderen King Ferdinand. Foto: Burt Seeger.

Med førstepræmiens 150.000 kroner har King Ferdinand nu indløbet 273.500 kroner i tre starter, og det er svært at se hvem der skal kunne stoppe hans fremmarch.

Den brune vallak kan ikke deltage i Dansk Galops Auktionsløb om små to uger, men han er til gengæld meldt i Vinterfavoritternes Ærespræmie den 15. oktober samt i Svenskt Kriterium en lille måned senere.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top