fbpx

Kim Andersen hyldet som vinder af Tandari Classic

Skandinaviens championjockey Kim Andersen kunne søndag eftermiddag stolt lade sig hylde som vinder af jockeyturneringen Tandari Classic 2003.

Tandari Classic spænder over de 15 klassiske løb i Skandinavien og sejren går til den rytter der samlet klarer sig bedst i konkurrencen.

I år var både Kim Andersen og Mark Larsen dominerende på den klassiske scene, idet de via fire sejre hver vandt mere end halvdelen af klassikerne.

Kim Andersen strøg til tops i Mowerinaløb og Norsk 1000 Guineas med Amalia, Norsk Oaks med Sandy Reef samt Dansk Oaks på ryggen af superhoppen Halfsong.

Mark Larsen sejrede i Dianalöpning med Lake St Clair, mens det blev til en klassisk trippel på ryggen af Lights Out som vandt både Norsk Derby samt Norsk og Dansk St. Leger.

Samlet var det dog Kim Andersen der klarede sig bedst, idet han var runner-up i både Dansk 2000 Guineas og Svenskt Derby, samt tredje i Norsk Derby og fjerde i Dansk Dansk.

Derfor blev den 41-årige topjockey fejret som vinder af den prestigefyldte turnering, der har ét af Skandinaviens absolut største jockeynavne gennem tiderne som primus motor.

Turneringen har nu eksisteret i to sæsoner, og Kim Andersen kan derfor sammen med sidste års vinder Fredrik Johansson glæde sig over at være de eneste der har haft æren af at vinde Tandari Classic.