fbpx

Tillykke, Kim – 60 år i dag

Det er stadigvæk ikke til at se det, men Klampenborgs mangedobbelte championjockey fylder 60 år i dag. Kim Andersen, der fulgte i sin fars fodspor og blev jockey, men som først måtte tage en bageruddannelse for at have noget at falde tilbage på, hvis karrieren ikke tog fart. Det gjorde den heldigvis.


Egentlig ville Kim hellere have været kok end bager, men han var bare ikke stor og stærk nok til at bære de tunge gryder, og i stedet blev det til en læreplads og tre gode år hos Bagermester Thorleif Christensen i Espergærde.

I begyndelsen af 1983 – og med sit svendestykke fra bagerfaget i bagagen – gik Kim i jockeylære hos Franz Nutz på Hvidegaarden.

“Hos Nutz var det kæft, trit og retning, men altid med dyb respekt for den enkelte person, for hestene og deres ejere, som vi alle levede af”, er Kim citeret for at sige i Per Aa. Bustrups næsten 150 sider store erindringsværk “Bageren der blev stjernejockey”, hvorfra billedet af Kim som 1-årig venligst også er lånt.

Kim Andersens rytterkarriere nåede at spænde over næsten 30 år, og på de skandinaviske væddeløbsbaner vandt han stort set alt – heriblandt både Dansk, Svenskt og Norsk Derby – inden han kort tid efter Derbydagen 2011 måtte gennemgå en hofteoperation efter et uheld i startboksen, og dermed også valgte at stoppe.

Efter hofteoperationen og den lange genoptræning følte Kim sig egentlig så god som ny igen, men han stod fast ved sin beslutning om at støvlerne skulle forblive på hylderne. Faktisk helt indtil den 2. oktober 2021, hvor stalden stod og manglede en jockey til Giant Fortune i Auktionsløbet på Klampenborg.

Det ridt valgte Kim selv at forvalte, og efter mere end 10 års fravær, red han hoppen ind på den sidste præmieplads.

Og Kim er stadigvæk i sadlen hver eneste morgen. Han passer sammen med sit livs udkårne Bettina den succesrige og fortsat voksende stald bag Møllers Hus på Klampenborg, og han er lige så fit som altid.

Kim, du ønskes et kæmpe, hjerteligt tillykke med 60-årsdagen.

Kim Andersen på ryggen af Giant Fortune. Foto: Burt Seeger.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top