fbpx

Kilbarri tilbage i topform på Aalborg Væddeløbsbane

Årets største galopdag på Aalborg Væddeløbsbane fandt sted i højt solskin og blev en sportslig succes for navnlig den netop nyudlærte jockey Marc Stott, der med hele tre sejre beviste at han ikke får problemer med at bide sig fast i toppen af de danske jockeys, på trods af at han nu har mistet sin lettelse.


Unge Marc Stott strøg til tops i dagens højst doterede opgør, Limfjords Handicap over 1500 meter med 107.000 kroner i samlet præmiesum. Stott vandt på ryggen afTina Mortensen-trænede Only Penang, der virkelig er blomstret op igen efter sin lange pause og skift fra Sverige og Danmark. Only Penang vandt til slut sikkert foran Alkadem/Dina Danekilde og William Tell/Nicholas Cordrey, og dermed blev det en flot hjemmebane double til banens to professionelle trænere, Tina Mortensen og Louise Møller!

Marc Stott havde i løbet forinden vundet Væddeløbets Publikums Ærespræmie over 1500 meter på ryggen af Lena Natt Och Dag-trænede Kinky, der besejrede Amber Lady/Louise Møller og Philiann/Sara Slot. Stott rundede sit hattrick af på ryggen af Little Big One i Bach Rideudstyrs Ærespræmie over 2600 meter. Den langt galopperende hest har ligeledes fundet melodien i Tina Mortensens varetægt, og den unge Aalborg-træner fik denne eftermiddag sit egentlige gennembrud som professionel.


Kilbarri fangede Sofie på stregen

Et rigtig stærkt felt var til start i BE Profilers 3-års Series tredje afdeling, hvor navne som Kilbarri, Green Calibre, Little Prince og Faahem var blandt de startende. Det var dog lige før Louise Møller fik taget samtlige konkurrenter ved næsen på ryggen af Sofie, der lagde et godt tempo på løbet og førte hver en meter indtil få meter før mål, hvor det præcis lykkedes Manuel Santos at få presset Kilbarri foran. Kilbarri, der i starten af juni vandt Jyllandsløbet, måtte bære hele 10 kilo mere på ryggen end Sofie, så det må siges at han var en helt fortjent vinder. Vi skal dog nok få mere at se til Sofie fremover!

Tredjepladsen gik til Fusilier/KimAndersen, og denne blev efterfulgt af Perfectionist, Green Calibre og LittlePrince. Der var lidt over 50.000 kroner i førstepræmie til Kilbarri, der ejes af den succesrige duo Light Valley Stud og Milo Racing samt TLP Racing – et ejerkonsortie der hører til blandt de hårdest satsende i dansk galopsport lige nu!


Air Force Eleven efter hård kamp

Aalborg 2-års Mesterskab havde på forhånd dagens største favorit i Desmond Scarlett-trænede Air Force Eleven, der blev bragt til start kun seks dage efter femtepladsen iDanskKriterium på Klampenborg. Under Nicholas Cordrey førte Air Force Eleven feltet ind på opløbsstrækning under hårdt pres fra de udvendige, men det viste sig at være debuterende Cut Kadet/Dina Danekilde der udgjorde den største trussel, og en overgang var hoppen faktisk foran i opløbet.

Air Force Eleven kæmpede sig dog tilbage og kunne vinde opgøret med kort hoved. Tredjepladsen gik til Chapel Hill, mens Action Time ikke fik den bedste rejse påAalborgs oval og måtte nøjes med fjerdepladsen. Førstepræmien var 49.500 kroner værd for Air Force Eleven, der nu har vundet både Produce Stakes og Aalborg 2-års Mesterskab i Provinsen, på trods af at han ikke har kunne slå til mod de bedste hjemme i Klampenborg.

Dansk Hesteforsikrings Ærespræmie over 2000 meter gik til John Nielsens Locksmith, der efter et smart ridt af Louise Møller skød frem indvendigt i banen og nedkæmpede Nardello/NicolajStott og Peer-To-Peer/KimAndersen. John Nielsen har haft en fortræffelig sæson i både Aalborg og Oslo i år, og det kan altid betale sig at følge trænerens velforberedte heste.


Svær V5-omgang

Selv om V5-spillet blev indledt med sejr til dagens største favorit, var der alligevel kun to rigtige rækker der hver kunne glæde sig over 21.517 kroner. Det var især Marc Stotts to sejre med Kinky og Only Penang der satte mange af spillerne af, idet værdien steg fra 430 kroner til 21.517 på disse to afdelinger.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top