fbpx

Kentucky Derby-vinderen til start i “The Big Cap”

John Shirreff-trænede Giacomo, der i fjor blev den næststørste overraskelse nogensinde til at vinde Kentucky Derby (Gr.1) på Churchill Downs, er klar til deltagelse i lørdagens Santa Anita Handicap (Gr.1).


Santa Anita Handicap er den amerikanske vestkysts største historiske begivenhed, og i 30’erne hvor legendariske Seabiscuit hørte til vinderne var løbet verdens højst doterede væddeløb med sine 100.000 US$ i samlet præmiesum.

Dengang havde løbet tilnavnet “The Hundred Grander”, men nu til dags rides der om en præmiesum på 1.000.000 US$, og Santa Anita Handicap kaldes nu populært for “The Big Cap”.

Efter sejren i Kentucky Derby (Gr.1) sluttede Giacomo syvende i Belmont Stakes (Gr.1) og han startede ikke mere siden den 11. juni.

Han fik sin sæsondebut i år i Strub Handicap med en tredjeplads bag High Limit, der også hører til konkurrenterne på lørdag.

Løbets favorit bliver dog angiveligt Slew City Slew-sønnen Lava Man, der i fjor vandt Hollywood Gold Cup (Gr.1) og i år sæsondebuterede med en storartet sejr den 28. januar i Sunshine Millions Classic Stakes på netop Santa Anita.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top