fbpx

Kelp-Expressen får kurs mod Dubai

Vintermånederne behøver ikke blive så kedelige for det skandinaviske væddeløbspublikum, for efter alt at dømme vil der blive masser af heste at følge i Dubai.


Trænere fra både Norge, Sverige og Danmark planlægger lige nu rejser sydpå i vinterperioden, og Klampenborg-træner Lars Kelp, der bejler kraftigt til sit første championat på hjemmebanen, tager højst sandsynligt til De Forenede Arabiske Emirater med tre af staldens heste.

Der har længe været talt om Binary File som en selvskreven aspirant til Dubai-eventyret. Nureyev-sønnen har på trods af sine snart ni år været i sit livs form i 2006 med sejre i både Pramms Memorial (L) på Jägersros dirt track og Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevolls græs, og netop det faktum at Binary File kan levere toppræstationer på begge underlag giver naturligvis Kelp mange muligheder i Dubai.

Kelp planlægger ligeledes at sende 4-årige Mambo King med flyet til Emiraterne. Diktat-sønnen blev skadet midt på sommeren og har ikke startet siden, men han meldes atter i orden af sin træner. “Mambo King fik en overanstrengelse i gaffelbåndet og har ligesom Peas And Carrots tilbragt sommeren og efteråret hos Ulf Sjöholm i Sverige. Han er nu 100% i orden igen og jeg har ansøgt om tilladelse til at få ham med tilDubai”, beretter Lars Kelp.

Tredje mulige passager i flyet kan blive 2-årige Coolmore Rocks, der i overlegen stil aflagde sin maidentitel på Klampenborg, inden hun var tredje iStig Holms Memorial på Jägersro og senest sluttede lige uden for præmierækken i det stærkt besatte Vinterfavoriternas Pris på Täby.

Rock Of Gibraltar-datteren blev købt på Breeze-Up Sales i februar måned, og dermed nåede hun ikke at blive tilmeldt størstedelen af de klassiske opgør i Skandinavien. Derfor vil hun have muligheden for at rejse til Dubai uden at det går ud over hjemlige opgaver.

“Coolmore Rocks er en talentfuld hoppe, der dog fortsat mangler en hel del udvikling. Hun vil blive en bedre hest til næste år, og en vinter under varmere himmelstrøg vil være en fordel. Kommer Coolmore Rocks med til Dubai, kan hendes hovedopgave blive UAE 1000 Guineas i marts måned”, fortsætter Lars Kelp, der ligeledes har fulgt en række brasilianske heste som muligvis også kommer til at repræsentere stalden i Dubai.

“De brasilianske væddeløbere er ved at blive dyrlægetjekket, og hvis alt går som jeg håber bliver de købt til stalden og fløjet direkte til Dubai”, slutter Kelp, der kommer til at varetage træningen af hestene hjemme på Klampenborg, mens Ole Krøjsfeldt rejser tilDubai som assisterende træner, og Manuel Santos under hele opholdet vil fungere som “work-rider”. Kelp-Expressen sætter muligvis allerede kursen mod Dubai den 1. december.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top