fbpx

Justthetwoofus vokser med opgaverne

Louise Møller og Mark Larsen flyttede sidste år fra København til Aalborg for at starte trænervirksomhed. En noget kontroversielt beslutning, men i sandhed en gevinst for Aalborg Væddeløbsbane, der her har fået et team med fabelagtigt hestetække. Og resultaterne taler for sig selv.


Justthetwoofus/Mark Larsen vinder Alpino Chileno Sprinten før Sankodar/Jacob Johansen.
Foto Burt Seeger.

På Oaks-dagen i begyndelsen af september kom Louise Møller til Klampenborg med to heste i transporten – Justthetwoofus og Guantanamo – og begge heste vandt.

Lørdag eftermiddag gjorde Louise Møller kunsten efter, og det blev atter engang med Justthetwoofus samt Minnie, som blev købt efter hun havde vundet et claimingrace på Klampenborg tidligere på sæsonen.

Justthetwoofus var bragt til start i Alpino Chileno Sprinten over 1200 meter. Den 3-årige Primatico-søn stod hårdt til overfor flere af konkurrenterne, og han skulle give vægt til ældre heste som Mr Padilla og Diaghilew.

Dette bekymrede dog ikke Mark Larsen, som målrettet gik til front straks fra start og dikterede pacen ind på opløbet, hvor han indvendigt stak med et par længder.

Herefter var parret ikke til at fange på det hurtige baneunderlag, og selv om Sankodar en overgang virkede faretruende, var der intet at stille op mod Justthetwoofus, der til slut sejrede let med halvanden længde.

Sankodar holdt andenpladsen, to længder før Golden Gate, som igen havde halvanden længde til Ballet Princess og Diaghilew som hentede de sidste præmiepenge.


Et godt trekløver – træner Louise Møller, jockey Mark Larsen og Justthetwoofus.
Foto Burt Seeger.

Sejren i Alpino Chileno Sprinten var årets anden for Justthetwoofus, der vandt to gange i tre starter som 2-årig i Provinsen og hørte til blandt forhåndsfavoritterne til Jyllandsløb.

Det fungerede dog ikke for den skimle vallak i den første halvdel af året, men nu er han virkelig kommet til sig selv og distancen 1200 meter passer ligeledes ideelt.

Louise Møller fik dagens anden trænersejr i eftermiddagens sidste opgør, Champion Handicap over 1600 meter, hvor lærling Marc Stott red et perfekt afventende løb på Arado-datteren Minnie, som i opløbet skød en fart som ingen modstandere kunne matche.

Luis Villarroel havde taget teten fra start på ryggen af den svenske gæst Stealin’, og midt i opløbet lignede Stealin’ en vinder, men så kom Minnie op i omdrejninger og kunne via sin gode spurt snuppe sejren med tre længder til sin nærmeste konkurrent.

König Tempo fulgte to længder efter på andenpladsen, et kort hoved før formforbedrede Red Attack, som der nok skal holdes et vågent øje med her i efteråret.

Marc Stott lagde muligvis afgørende afstand til konkurrenterne i kampen om Klampenborgs lærlingechampionat, og Stott kunne ligeledes besøge vindercirkelen efter at have vundet på ryggen af Precious Pellmell i Humorist Handicap over 1200 meter.

Det var Precious Pellmells anden sejr i træk, og det er bestemt ikke umuligt at en ny er på vej inden Precocious-datteren går på velfortjent vinterferie.


Precious Pellmell/Marc Stott vinder før Grey Medallion/Jacob Johansen.
Foto Burt Seeger.

To gange Bendt Jensen

Louise Møller var ikke ene om at hente to trænersejre på Klampenborg denne lørdag.

Førnævnte Precious Pellmell trænes af Bendt Jensen, og det samme er tilfældet med 6-årige Starline, der tog årets første sejr efter en flot spurt i Sonny’s Ærespræmie over 2400 meter.

Pacen blev fra start dikteret af de tre front-runnere Forever, Hitman og Royal Eleven, der på bagsiden lå langt foran det øvrige felt. Forever faldt fra ind i opløbssvinget, mens Hitman hang på til kort inde i opløbet.

Her stak Royal Eleven af indvendigt i banen under Marc Stott, og parret havde stadig et par længders føring med 250 meter igen.


Starline/Louise Møller slår udvendigt skjulte Naughty Lady/Dina Danekilde og indvendige Royal Eleven/Marc Stott.
Foto Burt Seeger.

Her var der dog for alvor kommet fart på både Starline og Naughty Lady, der på de sidste 50 meter fangede Royal Eleven og begge gik forbi.

Starline var først i mål, og denne gang havde Louise Møller byttet trænerrollen ud med Susanne Hjulers ejerfarve – hvilken dag for den hårdt arbejdende ålborgenser!


Smart Guy/Jacob Johansen aflægger maidentitlen.
Foto Burt Seeger.

Trippel til Jacob Johansen

Jockey Jacob Johansen vinder masser af løb i øjeblikket, og den formstærke rytter ser ud til at kunne blande sig i Championatskampen efter at have vundet hele tre dagssejre.

Jacob lagde ud i dagens første opgør, 2-års MaidenSerien, hvor han på ryggen af Bent Olsen-trænede Smart Guy sejrede let med to længder før Eko Coco Beach/Cathrine Weilby og storfavoritten Hollywood/Luis Villarroel.

Det var Smart Guys tredje start, og en blanding af den fornødne rutine og distancen 1600 meter så ud til at gøre udslaget for Grape Tree Road-sønnen som ejes af Lone Kaj-Nielsen.

Allerede i det efterfølgende løb, Aga Khan Handicap, var Jacob igen på pletten.

Denne gang førte han fra start til mål på ryggen af Catharina Stenefeldt-trænede The Bull Macabe, der aldrig havde problemer med at afvise Make It Move/Manuel Martinez og Cyrano/Sara Slot til de næste pladser.

Det var The Bull Macabes første besøg på Klampenborg i år, men mon ikke han vender tilbage i løbet af efteråret efter denne fine indsats?


Balfour/Jacob Johansen vinder før Bologne og Cabriac.
Foto Burt Seeger.

Jacobs fjerde dagssejr blev vundet i True Blue Victory Handicap over 1600 meter, hvor han på ryggen af Balfour tog revanche fra sidste uge, hvor han skuffede som storfavorit i et claiming race.

Det var dog først kort før mål Balfour nåede forbi sin staldkammerat Bologne/Manuel Martinez, men Balfour skød så høj fart at han alligevel var en længde først over stregen.

Tredjepladsen gik til ligeledes svenske Cabriac, mens Sakiri og Western Hero fik de sidste præmiepenge.


En glad Jacob Johansen efter sin tredje dagssejr med Balfour.
Foto Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top