fbpx

Jubel i Jylland for Olsen Banden

Træner Bent Olsen og jockey Kim Andersen blev de helt store helte på Jyllandsløbsdagen i Århus, hvor duoen hver hjemtog fire sejre – heriblandt hovedbegivenheden Ceres Jyllandsløb, hvor Dan Tucket overlegent besejrede Classical World.


Normalt danner Bent Olsen makkerpar med Jacob Johansen, mens Kim Andersen har sin daglige gang hos Søren Jensen på Enghavelyst. Denne lørdag fik Andersen og Olsen god brug af hinanden på Jydsk Væddeløbsbane, hvor den tidligere mangedobbelte danske championjockey udnyttede den udelukkelse Jacob Johansen pådrog sig i Pramms Memorial (L) og formåede at udnytte sin chance på absolut bedste vis.


Master Chef måtte kæmpe hårdt

Olsen og Andersen lagde ud i V5s første afdeling, Petit Prix over 1550 meter, hvor Master Chef var den helt store forhåndsfavorit og den eneste på papiret reelle trussel var den i år ubesejrede danske 1000 Guineas-vinder Sydney.

Feltet sprang af sted med Sydney/Manuel Martinez som den første, mens Kim Andersen fulgte sin rideordre og pakkede Master Chef godt ind langs rails rundt det første skarpe sving. Der skete ikke de store forskydninger på bagsiden, og ind på opløbsstrækningen havde Sydney fortsat kommandoen, men Master Chef kom i faretruende hast op på siden af hoppen, der dog ikke var klar til at give sig uden kamp.

Kim Andersen så kort inden overgangen ud til at have koblet et forholdsvist sikkert greb på hjemmebanehesten, men da han sprang ved netop overgangen blev løbets afslutning alligevel højdramatisk, og over målstregen var det kun et kort hoved der gav Master Chef den endelige sejr og førstepræmiens 66.000 kroner. Narug tog tredjepladsen bag Master Chef og Sydney, mens Del Piero og Lagoa Do Pau tog de sidste præmiepenge i det kun seks heste store felt.


Green Calibre vandt Jydsk Champion Stakes for anden gang

Med sejren i Petit Prix var Bent Olsen og Kim Andersen godt i gang med deres triumftog, og allerede i det efterfølgende opgør, Jydsk Champion Stakes over 2100 meter, var de på pletten igen. Denne gang med 5-årige Green Calibre, der på en stærk udvendig afslutning rundede hele feltet og til sidst nåede forbi indvendige Fusilier/Marc Stott, mens Rockfonic blev tredje.

Det var andet år i træk Henrik Villadsen-ejede Green Calibre vandt Jydsk Champion Stakes, og for to år siden var han endvidere også anden i Jyllandsløbet. Førstepræmien i opgøret var 63.000 kroner.

I Elkær Stutteri Ærespræmie havde Bent Olsen ingen hest til start, men det afholdt ikke Kim Andersen for endnu et besøg i vindercirkelen. Denne gang sejrede Andersen på ryggen af Johnny Reimer-trænede Red Bob, der ligeledes afsluttede stærkt udvendigt i banen og henviste længe førende Mayor Of London til andenpladsen, hvorefter Bocelli blev tredje før Red Lightning.


Hongkong Legend vandt Consolation i sæsondebuten

Olsen beviste dog allerede i det næste opgør, Jyllandsløb Consolation, at han også kunne uden Andersen, idet han her tog sejren med sæsondebuterende Hongkong Legend – denne gang hjulpet først over stregen af lærling Nicolaj Stott.

Hongkong Legend startede for første gang siden han i fjor to gange i træk brækkede ud i banen på Jydsk Væddeløbsbane. Spillerne var dog ikke bange for en gentagelse denne gang, og på trods af Mull Of Kintyre-sønnen ikke fik en problemfri rejse, spurtede han stærkt da pladsen endelig kom og sejrede til sidst sikkert foran Siena og Jolie Fleur.


Dan Tucket var bedst

Fremme ved dagens hovedopgør, Ceres Jyllandsløb over 2200 meter, var spillernes øjne stærkt rettet på Bent Olsen og Kim Andersen, og efter Torben Christensen-trænede Classical World på forhånd havde været udråbt til favorit og længe også havde haft denne rolle i totalisatoren, endte det med at Dan Tucket sprang af som kneben favorit i 24:10 overfor Classical World i 25:10.

Ikke overraskende var det sidste års tredobbelte storløbsvinder Classic Line der tog fronten under Mark Larsen, tæt forfulgt af udvendige Classical World/Nicholas Cordrey. Derimod blev Dan Tucket taget mere roligt indvendigt i banen fra start, hvor det længe godt kunne se ud som om Kim Andersen kunne rende ind i pladsproblemer.

På bagsiden blev tempoet dog skærpet foran, hvilket gav bedre plads til Dan Tucket, der i sidste del af opløbssvinget skød højest fart af alle og nærmest fløj forbi Classical World kort inde på den lige strækning. Dan Tucket havde herefter et klart overtag, men ligesom staldkammeraten Master Chef sprang Dansili-sønnen akavet ved overgangen, hvilket uden tvivl gav et sug igennem maven på hingstens forbindelser. Kim Andersens store rutine gjorde dog, at springet aldrig kom til at få betydning, og Dan Tucket galopperede kort efter over målstregen som overlegen vinder af Jyllandsløbet.


Villadsen den gladeste!

Nok var dagen stor for træner Bent Olsen og jockey Kim Andersen, men den der havde det bedst af alle var velsagtens ejer Henrik Villadsen, der både ejer Champion Stakes-vinderen Green Calibre og Jyllandsløbsvinderen Dan Tucket.

Det var faktisk også Henrik Villadsen der på Horses In Training Sales i Newmarket sidste år erhvervede både Master Chef og Dan Tucket, men han valgte altså sidenhen at sælge Master Chef videre til svenske Stall Chambre og Stall Lambada.

Førstepræmien i Jyllandsløbet var 201.000 kroner værd for Dan Tucket, mens Classical World blev præmieret med 73.000 kroner for andenpladsen. På en distanceret tredjeplads fulgte Seconds Out/Cathrine Weilby foran Cayenne/Marc Stott og Dan Tuckets staldkammerat Vivaldi/Manuel Martinez.


Venlig tanke til Jacob Johansen

I det efterfølgende sejrsinterview sendte Kim Andersen en venlig tanke til jockey Jacob Johansen, der hvis det ikke havde været for udelukkelsen havde været i sadlen på både Master Chef, Green Calibre og Dan Tucket.

Inden V5-spillets start havde Louise Sheldon redet sin egen Macho Dancer til sejr i Ib Langkildes 70 års Fødselsdagsløb, hvorefter Marc Stott vandt Jydsk Champion Sprint med Lars Jakobsen-trænede Lulla. Sidstnævnte startede for første gang i år, og halvsøsteren til Lumen ligner bestemt en hoppe der snart er ved at være moden til større opgaver.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top