fbpx

Japan gik Equinox-amok i weekenden

Verdens bedste væddeløbshest beviste nok engang, at han er er lige præcis dét. Den japanske superstjerne Equinox tog søndag sin sjette Gruppe-1-triumf på stribe, da han legende let hjemførte sit første Japan Cup (Gr.1) i hænderne på franske Christophe Lemaire.Japan Cup (Gr.1) fik en hæsblæsende indledning af Saudi Cup-vinderen Panthalassa (Lord Kanaloa), som i fjor var anden bag Equinox i det 2000 meter lange Tenno Sho (Gr.1) i Tokyo. Undervejs førte Panthalassa med mere end 20 længder, og han kom mutters alene ind på opløbet med konkurrenterne langt, langt bag sig.

Men da Christophe Lemaire bad Equinox om at avancere, kom svaret prompte, og det tog ikke lang tid for den 4-årige Kitasan Black-søn at hente udbryderen, hvorefter parret fortsatte mod sejren i fuldstændig overlegen stil.

Til slut vandt Equinox afstoppet med fire længder foran Liberty Island (Duramente) og Stars On Earth (Duramente), mens Panthalassa over de sidste 250 meter faldt helt fra og sluttede på 12. pladsen.

Publikum gik amok i Tokyo, og den enorme lydkulisse fik efterfølgende Christophe Lemaire til at lade tårerne trille frit.

Sejren i Japan Cup (Gr.1) var rundt regnet 27,5 millioner danske kroner værd for Silk Racing Co Ltd., som i Equinox utvivlsomt har verdens nuværende bedste væddeløber.

Equinox har udelukkende startet i sit hjemland siden han i marts måned besejrede den irske Derbyvinder Westover (Frankel) i Dubai Sheema Classic (Gr.1) på Meydan. I det slagne felt var også John og Thady Gosdens Mostahdaf (Frankel), som efterfølgende vandt både Prince Of Wales’s Stakes (Gr.1) under Royal Ascot og Juddmonte International Stakes (Gr.1) i York.

Træner Tetsuya Kimura valgte allerede tidligt på året helt at afskrive Equinox som en potentiel deltager i oktobers Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) på Longchamp, idet Equinox foretrækker en god til let bane, og siden blev et opgør mod Aidan O’Briens Auguste Rodin (Deep Impact) i Breeders’ Cup Turf (Gr.1) også fravalgt til fordel af Japans største, internationale opgør.

Men nu er der heller ikke mere at bevise for Equinox hjemme i Japan, og det forventes i løbet de næste 14 dage, at kredsen bag superhingsten beslutter, om Equinox får en sæson mere – hvor det måske gælder om at sikre Japan den forjættede Arc-sejr på Longchamp – eller om hingsten i stedet skal indlede sin avlskarriere.

Equinox og Christophe Lemaire fotograferet ved sejren i Dubai Sheema Classic (Gr.1) 2023. Foto: Dubai Racing Club.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top