fbpx

Invasor vandt Dubai World Cup (Gr.1)

Med sejre til både USA, Japan, Hong Kong, Sydafrika og arrangørerne fra De Forenede Arabiske Emirater blev Dubai World Cup-dagens mægtige præmiepenge pænt fordelt over hele kloden.Den vil blive husket som dagen hvor verdens bedste dirt-hest endelig blev kronet i form af Kieran McLaughlin-trænede Invasor, som nedkæmpede ligeledes amerikanstrænede Premium Tap i selv World Cup’en. Og endelig vil den 31. marts 2007 blive husket som dagen hvor verdens største væddeløbsimperium, Godolphin, for alvor krakellerede.


Invasor – verdens bedste!

Argentinskfødte Invasor havde inden Dubai World Cup’en kun tabt en enkelt gang i 10 starter, hvilket var for et år tilbage på netop Nad Al Sheba, hvor han sluttede fjerde bag Discreet Cat. Både Invasor og Discreet havde siden gået hver deres sejrsgang i Nordamerika, hvor førstnævnte sluttede 2006 af med at vinde Breeders’ Cup Classic (Gr.1), mens sidstnævnte uhyre overlegent vandt Cigar Mile (Gr.1).

Mødet mellem de to var udskreget til at være et af tidens mest største møder mellem to champions, der begge virkede usårbare.

Da Invasor med sin faste makker Fernando Jara trak afgørende fra PremiumTap/KentDesormeaux over løbets sidste 300 meter var der ingen tvivl om at verdens bedste på distancen var på vej mod en fortjent sejr, men i billedet manglede hans værste konkurrent Discreet Cat, som efter en passiv rejse hele vejen ind på opløbsstrækningen aldrig formåede at vise tænder og endte med at skære målstregen som agterlanterne i et felt hvor deltagerne kom ind som perler på en snor.

Sejren var 3,6 millioner US$ værd for Invasor, der ejes af Sheikh Hamdan bin Rashid al Maktoum og trænes i USA af Kieran McLaughlin. Invasor har nu vundet to af verdens mest prestigefulde 2000 meter opgør på dirt track, og der findes ikke en hest på kloden med chance for rigtigt at matche ham lige nu.


Hva’ nu, Godolphin?

Da Discreet Cat kom sidst i mål i World Cup-dagens sidste opgør, var det samtidig enden på en kaotisk dag for Sheikh Mohammeds Godolphin. Sheikh Mohammed var vidne til det der må betegnes som Godolphins største flop nogensinde, og det var tilmed på hjemmebanen foran tusinder og atter tusinder af hjemlandets fans.

Nedturen startede allerede i Godolphin Mile (Gr.2), hvor staldens to repræsentanter Court Masterpiece og Killybegs sluttede som henholdsvis femte og 13. gennem mål bag vindende Spring At Last/Garret Gomez.

I mangel af en 3-årig stjerne i stalden havde Godolphin for få uger siden købt to af de mest fremtrædende heste under Dubai-karnevallet – 1000 Guineas-vinderen Folk og Maktoum Challenge (Gr.3)-vinderen Eu Tambe.

Hestene var først og fremmest købt med målsætning om at kunne true Mike de Kocks Asiatic Boy i the UAEDerby over 1800 meter, men begge heste var et stort flop i opgøret og sluttede som henholdsvis syvende og 10. gennem mål.

Godolphins tredje deltager, Day Pass, sluttede på niendepladsen. Sejren gik til Asiatic Boy, der uden konkurrence slog Jack Junior med mere end ni længder.

Bedre gik det ikke i Dubai Sheema Classic (Gr.1) over 2400 meter, hvor Best Alibi og Laverock blev nummer 10 og 14. Her gik sejren til HongKongs bedste stayer, Vengeance Of Rain, der med lidt over en længde slog sydafrikanske Oracle West og engelske Youmzain, mens sidste års engelske Derbyvinder Sir Percy blev fjerde.

I Dubai Duty Free (Gr.1) over 1777 meter græs satte Sheikh Mohammed sin lid til Formal Decree og Best Name, men også her splintrede buen da deltagerne kom ind som nummer syv og 11.

Her gik sejren til Japan, da Admire Moon og Yutaka Take henviste en stærkt afsluttende Linngari til andenpladsen, hvorefter der var små fem længder til Japans anden deltager, Daiwa Major på tredjepladsen.

Dubai World Cup-dagen må være lidt af et “wake-up-call” for Sheikh Mohammed, for hans mægtige væddeløbsstald fungerer ganske enkelt ikke – og det har den ikke gjort i flere år.

Stalden producerer ingen stjerner selv, og de allerede etablerede stjerner de køber ind for store summer over hele verden bliver væsentligt ringere i træner Saeed bin Suroors varetægt.

Én ting bør i denne sammenhæng være sikkert – Sheikh Mohammed kan ikke tåle at komme længere bagefter sine konkurrenter, og der er brug for en række væsentlige ændringer i foretagendets drift, hvis ikke det før så mægtige imperium skal ende med at blive til grin over hele verden – denne aften var de nemlig til grin på deres egen hjemmebane.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top