fbpx

Ingen jul uden en Hernando-hoppe

Udsagnet kunne sagtens tænkes at hænge indrammet over et sengebord i Bjerringbro. Hernando bedækkede for sidste gang i 2012 på Kirstens Rausings Lanwades Stud, og han gik bort året efter i en alder af 23. Én af Niniski-sønnens største beundrere er Søren Hjorth Jensen.


Sol Y Sombra blev købt for 3,000 euro af Stutteri Hjortebo gennem Morten Buskop Bloodstock.

Og det er heller ikke så svært at forstå. To af de bedste heste opdrættet på Stutteri Hjortebo nogensinde, Suspicious Mind og Appelina, er nemlig ud af hver deres Hernando-hoppe: Fleur En Fleur og Wings Of A Dove.

De to avlshopper, som også begge er bortgangne, har været med til at skabe nye generationer på det skandinaviske championstutteri, hvor navne som Whistler, Appelé Amour og Mon Fleur foruden Appelina driver blodlinjerne videre.

I og med, at Hernando bedækkede sine sidste hopper for mere end 10 år siden, og det faktum at han de sidste to sæsoner stod opstaldet til et ‘private fee’ på Lanwades, flyder de internationale auktionskataloger ikke ligefrem over med ifolede Hernando-hopper.


Søren Hjorth Jensen flankeret af datteren Iben Hjorth Buskop og træner Kaj Sørensen på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Det er dog sikkert og vidst, at Søren Hjorth hver eneste år – alt imens de fleste andre skimmer tilbuddene til Black Friday – ihærdigt gennemlæser de internationale auktionskataloger for at se, om der nu ikke også i år skulle gemme sig en ifolet Hernando-hoppe et sted.

Det lykkedes i 2018 og det lykkedes så sent som i fjor.

Og igen i 2022 bliver det jul på Hjortebo.


Hernando (Niniski – Whakilyric / Miswaki) vandt bl.a. Prix du Jockey Club (Gr.1) for Niarchos-familien. Foto: Lanwades Stud.

Mandag handlede Morten Buskop nemlig på vegne af sin svigerfar den 10-årige hoppe Sol Y Sombra på Arqanas Vente de l’Elevage.

Sol Y Sombra tilhører Hernandos næstsidste årgang, og hun er ligesom Wings Of A Dove opdrættet af Kirsten Rausing.

Hoppen kom aldrig selv til start, men i stutteriet er hun hidtil blevet mor til 2-årsvinderen Piscola (Scissor Kick) og den 2-årige Wootton Bassett-datter Rose Touch, som kostede lidt over 80,000 euro på forårets Goffs Dubai World Cup Breeze Up Sale på Meydan, og som var anden i sin første start på Clairefontaine.


Herunder kan du se Sol Y Sombras 2-årige datter Rose Touch breeze på Meydan i marts.


Sol Y Sombra er ud af Listed-vinderen og Gruppe-3-placerede Soft Morning (Pivotal) og halvsøster til de to Listed-placerede hopper Savanna La Mar (Curlin) og So In Love (Smart Strike).

Dertil er Soft Morning trekvartsøster til Kirsten Rausings Gruppe-3-vinder Songerie (Hernando) og til Listed-vinderen og Gruppe-1-placerede Souvenance (Hernando), samt halvsøster til Sourire (Domedriver), der bl.a. vandt Margareta Wettermarks Minneslöpning (L) i hænderne på Fredrik Johansson under et besøg på Jägersro i 2008.

Også under tredjemoderen, Silken Glider Stakes (Gr.3)-3’eren Shimmering Sea, klinger det skandinavisk.

Shimmering Sea er nemlig mor til den tidligere skandinaviske championsprinter Sea Dane (Danehill), som to gange vandt Klampenborg Store Sprint (L) og ligeledes slog til i Täby Vårsprint (L) og i det engelske Chipchase Stakes (L).

Shimmering Sea er også mor til Prix d’Arenberg (Gr.3)-vinderen og Queen Mary Stakes (Gr.2)-2’eren Starlit Sands, der som stamhoppe på Lanwades bl.a. er mormor til den dobbelte Gruppe-2-vinder og Gruppe-1-placerede Sandrine.


Goken er med sine tre første årgange far til tre Gruppe-3-vindere og fire Listed-vindere. Foto: Haras de Colleville.

Morten Buskop fik hammerslaget på Sol Y Sombra for 3,000 euro, og hun kommer til Danmark i fol ved Prix du Bois (Gr.3)-vinderen Goken (Kendargent), som igen i 2023 står opstaldet til en bedækningstakst på 15,000 euro på Haras de Colleville.

Sol Y Sombra har termin den 15. januar, og hun bliver således én af de første hopper der skal fole på dansk jord i 2023.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top