fbpx

Ilo tilbage i Derbybilledet

Efter sin sejr i Svenskt Kriterium i fjor overvintrede Wido Neuroth-trænede Ilo (Lorofino – Impetuous Air v. Warning) som én af forhåndsfavoritterne til Dansk Derby.


Men efter sin skuffende præstation i Dansk 2000 Guineas hvor han sluttede 14 længder bag Kronhjort faldt hesten hurtigt ud af favoritgruppen. Torsdag eftermiddag var Ilo dog tilbage på rette kurs, og uden at være presset vandt han en let 2½ længdes sejr i Brukseier Eyvind Lyches Minneløp over 2000 meter græs på hjemmebanen Øvrevoll.

Ilo var spillet til klar favorit i totalisatoren, og i modsætning til Dansk 2000 Guineas fik Lorofino-sønnen denne gang en rolig indledning på opgøret og lå længe blandt de bageste undervejs. Rundt opløbssvinget avancerede Lorofino-sønnen indvendigt langs rails, og kort inde på den lige strækning cantrede han sig i front uden at have nogen øjensynlige konkurrenter. Andenpladsen gik til Arnfinn Lund-trænede Luz Arcal/Pascolina Pinto, mens danskopdrættede Zafirah/Manuel Santos blev tredje.

Wido Neuroth døjede i foråret med sygdom i stalden, og flere af hestene var i perioden omkring Dansk 2000 Guineas plaget af halsinfektion. Om det var dette der lå til grund for Ilos flop i det klassiske opgør kan ikke siges med sikkerhed, men Wido Neuroth var godt tilfreds med at se sin hest vinde med ørerne fremme efter det han selv kalder “et let træningsarbejde”. Vel at mærke et træningsarbejde til en værdi af 72.500 norske kroner, hvilket var førstepræmien i Lyches Minneløp – et opgør som i øvrigt blev vundet af Mission Possible inden han gik videre ud og vandt Dansk Derby i 2005.


Boost til Kronhjort

Kronhjorts Guineas-form fik et lille boost, da tredjehesten fra det klassiske opgør, Supergill, let aflagde sin maidentitel med fire længder i dagens indledende opgør over 2000 meter græs. Supergill var helt overlegen for Kim Andersen, mens Rune Haugen-duoen Envouteur/Mark Larsen og Lam Of Mull/Jacob Johansen tog de næste pladser.


Firello bliver ved

I aftenens Eliteløp over 2000 meter græs beviste publikumsfavoritten Firello nok engang at der ikke er nogen problemer med at spise kirsebær med de store. Rune Haugen sadlede sin million-kvartet Tertullus, Storm Trooper, Alpino Chileno og Day Walker, men på trods af topvægt førte Firello fra start til mål og vandt overlegent med fire længder under sin faste makker Trond Jørgensen. Firello gav tilmed hele fem kilo til Tertullus og to kilo til Storm Trooper.

Den 7-årige kæmpe vandt her karrierens 14. sejr og handicapper Pam Cordrey kvitterede straks med at hæve hans handicaptal tre kilo fra 90 til 93.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top