fbpx

Idaho Quest opstaldes i Danmark

I weekenden ankom den 11-årige Rainbow Quest-søn Idaho Quest til Danmark, hvor han angiveligt skal være opstaldet som avlshingst i en to-årig periode.


Idaho Quest vandt tre af sin karrieres 24 starter, og han leverede mange stabile præstationer fra hans var tre til syv. Som 4-årig sluttede han på andenpladsen i Prix Foy (Gr.2) på Longchamp, ligesom det blev til yderligere andenpladser i både Prix Gray d’Albion (Gr.2) og Prix René Bedel (L), samt en tredjeplads i Grand Prix de Deauville (Gr.2).

Som 5-årig sluttede Idaho Quest fjerde i Prix Ganay (Gr.1), året efter vandt han Prix Max Sicard (L) i Toulouse, og i hans sidste sæson på turfen blev det til en tredjeplads i Prix de Barbeville (Gr.3). Alt i alt indløb hingsten 141.776€, inden han blev trukket tilbage til stutteriet.

France Galop har i alt seks registrerede afkom efter Idaho Quest, heriblandt tre 2-årige der forventes på banen i 2008. Også i Danmark findes der allerede nu et afkom efter Idaho Quest, i form af en 2-årig hoppe ud af af Love Messenger.

Idaho Quest er det bedste afkom ud af Lyphard-datteren Javandra, som selv er helsøster til selveste Dancing Brave. Dancing Brave vandt otte gange, heriblandt Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1), 2000 Guineas Stakes (Gr.1), Eclipse Stakes (Gr.1) og Craven Stakes (Gr.3), mens det bl.a. blev til en andenplads i Epsom Derby (Gr.1). Idaho Quests mor er desuden helsøster til Prix de Diane (Gr.1)- og Prix Vermeille (Gr.1)-vinderen Jolypha.

Den nye danske avlshingst står opstaldet hos Maria Nielsen i Ryslinge på Fyn.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top