fbpx

Hvor god er Vividarling?

Søndagens Becky Moss Fillies Mile på Jägersro rummer med statsgaranti særlig kvalitet, og for første gang skal Wido Neuroths Amacita-vinder Mystery Night prøve dirten – men kan hun slå Vividarling?


Vividarling og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Stall Gransäter og Lennart J:r Reuterskiöld kan nemlig sagtens tænkes at have en ny stjerne på vej i form af Vividarling (Uppercut Action), der i sin eneste start som 2-årig udklasserede sine konkurrenter med godt 14 længder efter føring fra start til mål.

Jacob Johansen er naturligvis tilbage i bøjlerne på hoppen, der på baggrund af både sidste sæsons debutsejr og en opsigtsvækkende afstamning kan blive et hårdt bekendtskab for Mystery Night (Night Of Thunder).


Uppercut Action og Jacob Johansen vinder Voterlöpning 2011. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Vividarling har allerede en særlig historie bag sig.

Som Anders Engman kunne fortælle i fjor forud for hoppens storartede debut, er hun navngivet efter sin ejer Vivi Munthe, der med sin mangeårige kærlighed Anders Öhrn ligeledes ejede Vividarlings far, Uppercut Action (Statue Of Liberty).

Uppercut Action var Jägersro-specialist og vandt 13 af sine 16 karrieresejre på distancer mellem 1000 og 1730 meter – heriblandt Voterlöpning – og så var han tilmed  anden i 2011-udgaven af Svenskt Derby (L) bag Without Fear (Refuse To Bend).


Uppercut Action med Jacob Johansen i bøjlerne efter sejr i Derbydrömmen på Jägersro i 2011. Ved siden ses fra venstre træner Lennart J:r Reuterskiöld, ejer Anders Öhrn og Stall Gransäters tidligere racing manager Gunnar Nordling. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Også Uppercut Action var i træning hos Lennart J:r Reuterskiöld, der har haft Stall Gransäters heste i sin varetægt gennem hele trænerkarrieren – startende med superstayeren Jagodin (Be My Guest), som vandt det 3200 meter lange Jägersro Cup på Sveriges Derbydag hele fire gange med sammenlagt 40 længder.

To gange vandt Jagodin løbet for Bosse Neuman, og siden to gange for Junior.

Anders Öhrn nåede at opleve Vividarlings suveræne debutsejr i november, den 9. februar sov han i en alder af 75 stille ind efter noget tids sygdom.

Navnet Gransäter stammer i øvrigt fra den kostskole som Anders Öhrn boede på som ung.


Vividarling og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Vividarling er opdrættet af Bo Helander i Sverige og femte afkom ud af Be My Chief-datteren Lovely You, der blot nåede at starte otte gange i træning hos Roy Arne Kvisla, men det var til gengæld med tre sejre samt to anden- og en tredjeplads til følge, og hun sluttede karrieren med et handicap på 84.

Hendes første afkom kom til verden i 2010 og var Lovesong (Songline), der i Tommy Gustafssons varetægt på Täby vandt fire gange og nåede et handicap på 81.

Lovely You er desuden halvsøster til et par gode Songline-sønner i Symphonius Maximus og Symphonius Wilmar, der begge tjente over 700.000 svenske kronor.


Vividarling med sin ejer Vivi Munthe og træner Lennart Jr: Reuterskiöld efter debutsejren under Jacob Johansen i november 2021. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

På søndag skal Vividarling for første gang ud over 1600 meter, men det var en distance hans far på selv beherskede uden problemer, og moderen vandt to af sine tre starter over 2400 meter og den tredje over 2000 meter.

Spørgsmålet er bare – som der står i overskiften – hvor god er Vividarling? Svaret får vi på søndag, når hun møder sidste års bedste skandinaviske 2-årshoppe i Becky Moss Fillies Mile.


Herunder kan Vividarlings suveræne debutsejr genopleves:


Program: Jägersro, søndag 1. maj – første start kl. 11:50

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen