fbpx

Hvem rider så for Haugen?

Med Fredrik Johanssons beslutning om at fortsætte for Wido Neuroth står Rune Haugen fortsat med ét af Skandinaviens i særklasse bedste jobs i udbud, og hvilken rytter der skal styre størstedelen af millionerne hjem står nu helt åbent.


Chilenske Fernando Diaz har uden tvivl været den rytter som har sat sit præg på Rune Haugens tid på Stall Nor, og duoen har stået for langt størstedelen af staldens storløbssejre, heriblandt Storm Troopers sejr i Valley Chapel Memorial, Steve’s Champ i Täby Open Sprint Championship (Gr.3) og Polar Sprint Cup (L), Sagitarrius, Alpino Chileno og Parthe i Oslo Cup, Mick Jerome i Norsk Derby og mange flere. Men at Fredrik Johansson i første omgang blev tilbudt jobbet som førstejockey på bekostning af Fernando Diaz må strø betænkeligheder omkring partnerskabet.

Rune Haugen har også haft succes med den unge chilener Carlos Lopez, der til dagligt rider ud på Stall Nor og samtidig havde andel i Alpino Chilenos triumfer i både Walter Nilsens Minneløp (det tidligere Oslo Cup) og Scandinavian Championship (Gr.3) i fjor. Hvorvidt Carlos Lopez endnu er klar til at bære byrden som førstejockey for en stald med så stort et pres og høje forventninger skal være usagt, men såfremt Haugen ikke hyrer en fast skandinavisk jockey i 2006 kommer Lopez angiveligt til at agere styrmand i flere tilfælde – i alt fald i de ordinære løb.

Rune Haugen rejste onsdag morgen til Dubai, hvor han skal være med til de sidste forberedelser inden Steve’s Champ får sin debut på Nad Al Sheba på torsdag. Meningen er at irske Eddie Ahern sidder op på Steve’s Champ, og netop Ahern ligner et rigtig godt bud på en ny førstejockey såfremt Haugen fravælger de øvrige skandinaviske navne.

Da Fredrik Johansson i sæsonen 2000 stod på sidelinjen grundet en operation i ryggen, hidkaldte Wido Neuroth Eddie Ahern, der på det tidspunkt var blandt de unge stjernespirer i den irske galopsport med et enkelt lærlingechampionat bag sig. Successen var kæmpemæssig!

Sammen med Wido Neuroth hjemtog Eddie Ahern ikke mindre end 13 storløb i Norge og Sverige, heriblandt Stockholm Cup International (Gr.3) og Marit Sveaas Minneløp (L) med Valley Chapel, Svenskt og Norsk St. Leger med True Lover, Norsk Kriterium med Chiquette og Polar Million Cup (L) med Rolo Tomasi.

Derudover teamede Neuroth og Ahern up i ét af Europas største 2-årsløb, Tattersalls Houghton Sales Stakes, hvor Pretty Girl blev slået en længde til andenpladsen af den senere Gruppe-1-vinder Mozart.

Eddie Ahern er derfor langt fra ubekendt med de skandinaviske væddeløbsbaner, han er godt klar over at jockeyerne i Skandinavien modtager 10% af løbspræmierne i modsætning til 7% på de britiske øer og 5% i Tyskland. Og når man på Rune Haugens evigt ekspanderende træningsliste ser det ene millionindkøb efter det andet, heriblandt den chilenske Gruppe-1-vinder Angel De Madrid, kan jobbet i Skandinavien faktisk blive ét af de bedst betalte i Europa.

Der hersker ingen tvivl om at Rune Haugen, med nyheden om Fredrik Johanssons valg, nu er taget på charmetur i Dubai og det kan ikke udelukkes at Eddie Ahern, der karakteriseres som én af de stærkeste og dygtigste taktikere på kontinentet, bliver en fast gæst i Skandinavien i 2006. Men indtil videre er det gratis at gætte!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top