fbpx

Hvad gik skævt for Roi Et Toi?

Kort efter Richard Of York-sønnen Roi Et Toi kom i træning spredtes rygterne om at der på Enghavelyst stod en 2-årig hest med kapacitet ud over det sædvanlige.


Som helbror til Mowerina-vinderen Miss Et Toi og halvbror til Larch- Pompøs Cup-triumfatoren Et Toi Royale, var der naturligvis helt fra begyndelsen store forventninger til unghesten som også blev meldt i the Derby Stakes (Gr.1) på Epsom. Roi Et Toi debuterede på Derby Dag i Petré Toddler’s Trophy over 1200 meter, hvor han mødte årets første 2-årsvinder i Klampenborg, Casata.

Casata blev dog ingen rigtig udfordring for hingsten som let afgjorde løbet med en halv længde. På de næste pladser fulgte den senere maidenvinder Rock Of Kildare, samt Trym og Philiann, der kort tid efter besatte de to første pladser i Skandinavisk Opdrætningsløb. Casata vandt siden hen både Amacitalöpning og Svealandlöpning på Täby, så formen fra løbet på Derby-dag virkede fremragende.

Men det lykkedes aldrig Roi Et Toi at følge op på den storartede debut, og efter en skuffende indsats i Skandinavisk Opdrætningsløb bag netop Trym og Philiann som han havde pulveriseret i debuten blev hingsten tjekket fra ende til anden, dog uden at Søren Jensen kunne finde fejl på ham.

Turen gik derefter til Skandinavisk Mesterskab for 2-årige på Øvrevoll, med håbet om at skuffelsen på Klampenborg var en enlig svale, men Roi Et Toi kom endnu engang hjem blandt de bageste. Han fik derefter to måneders pause, sprang Dansk Kriterium over og sluttede sæsonen i Vinterfavoritternes Ærespræmie, hvor han sluttede på femtepladsen.

Dermed sluttede en 2-årssæson som var startet så flot, men derefter gik helt skævt til stor skuffelse for både træner Søren Jensen og ejer/opdrætter Ralf Skoropa.

Roi Et Toi har fortsat træningen hele vinteren på Enghavelyst, og Søren Jensen håber naturligvis på at hingsten kan lægge skuffelserne bag sig i det nye år, selv om han fortsat er i syv sind omkring hvad der gik galt. “Lige fra han kom i træning virkede han utrolig professionel, han kunne det hele og gik nogle forrygende træningsarbejder.

Han leverede varen som vi havde håbet på Derby-Dag, men måske havde vi alligevel været for ivrige med ham. Måske løb han over evne første gang, og det kan så have siddet i ham efterfølgende.

Jeg har set flere gange med Richard Of Yorks afkom, især hingstene, at de tidligt viser et enormt talent, hvilket giver indtryk af at de er klar til det hele. Men i mange tilfælde er de ikke modne nok, og det kan have narret os”, forklarer Klampenborgs championtræner, der i første omgang skal gøre Roi Et Toi klar til Dansk 2000 Guineas i maj.

“Han er jo ikke længere maiden, så vi må ud og møde vindere fra starten af sæsonen, og han skal bygges op til 2000 Guineas, hvorefter vi må konkludere om han er god nok til Derby-vejen, og om han i så fald skal matches mod selve Derbyet eller Larch Ærespræmie.

Senere på sæsonen gælder det så Breeders-løbene i Sverige og Norge”, siger Søren Jensen og slutter:

“Han står stadig tilmeldt Derbyet i England, men jeg er nu ret sikker på at vi vælger den danske udgave”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top