fbpx

Hovman “genopstod” i Polar Cup (Gr.3)

De fleste regnede med at tiden i den skandinaviske elite var et overstået kapitel for danskopdrættede Hovman, men den 8-årige Kateb-søn har langt fra sagt farvel endnu, hvilket han torsdag aften slog fast med sejren i det norske Gruppe-3-løb Polar Cup over 1350 meter på Øvrevoll i Oslo.


Med Luis Santos på ryggen fulgte Hovman efter førende Ihla Grande på bagsiden, og kort inde i opløbet havnede han i front, hvor indvendige Tiberius Caesar lignede den værste trussel. Ved “vejen” havde Hovman dog kontrol over sin svenske konkurrent, men over de sidste 100 meter blev Hovmans galopspring meget korte, og han nåede kun med nød og næppe at holde sidste års Polar Cup-vinder, franske Ricine, bag sig på målstregen.

Tiberius Caesar holdt ved til tredjepladsen, mens de sidste præmiepenge gik til Wazir og Salt Track. Førstepræmien var 300.000 kroner værd for Hovman, der her vandt karrierens første Gruppe-3-løb, og træner Cathrine Erichsen var tydeligt rørt efter den store sejr.

“Han har givet os så mange glæder, men vi har også været fast besluttet på at han ikke skulle ende karrieren i de lavere klasser. Jeg måtte næsten knibe mig i armen da han kom ned igennem opløbet, det var som om han stod op fra de døde”, berettede Cathrine Erichsen efter sejren.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top