fbpx

Hold øje med Miss Nanna!

En glad og smilende Jesper Johansen tager imod i stalddøren til de lejede lokaler hos Stald Isacsson, hvor Jesper har lejet sig ind hos fru Oda Isacsson med de fem heste, som han foreløbig har i træning.


– Jo, jeg ser positivt på fremtiden. Jeg har ikke trænet heste i så mange år endnu, og med tre ungheste er det ikke sandsynligt, at sæsonen i år viser det helt store, men til næste år tror jeg på noget godt.

Jesper Johansen kom i lære som jockey i 1983.

Han red som professionel jockey hos sin far, Jørgen Johansen, indtil 1993, hvorefter han søgte trænerlicens.

Jesper Johansens største sejr som jockey var da han i 1991 red Nanna Marie til sejr i Dansk Kriterium. Som træner er det indtil nu blevet til en enkelt klassisk sejr, da Arnline i 1996 vandt Dansk St. Leger, redet til sejr af Jacob Johansen, der er Jespers lillebror.

Inde i stalden står hestene og gumler. Klokken er 11 om formiddagen, og hestene hviler ud oven på dagens arbejde. Udenfor er det den 2. april 1999, og det er en strålende solskinsdag.

Vi kigger først på 3-årige Princess (Storm Princess/Basiluzzo). Hun har kun løbet én gang som 2-årig og var femte i mål. Planerne for hende er, at hun skal starte tidligt i år, og senere på året er hesten meldt i Dansk Oaks og Screptre Stakes.

6-årige Hjort (Mas Media/Evaline), er en god gammel kending på Klampenborg Galopbane.

Hesten vandt to løb sidste år, og har i år Skandinavisk Grand Prix som hovedopgave. Måske en stor mundfuld, men Jesper tror, den vil gøre en god figur. Planen er også, at den skal starte på derbydagen, for det har tidligere vist sig at være en heldig dag for “Hjorten”.

Både i 1997 og 1998 vandt Hjort nemlig løb denne sidste søndag i juni måned.

Så er turen kommet til 2-årige Royal. Royal har en klassisk afstamning med storesøstre som Oaksvinderen All Fair og Mowerinaløbsvinderen All Right.

Storebroderen All Star var 2. i Dansk St. Leger.

Richard of Yorks afkom er ikke så store som ungheste, men meget velproportionerede, og jeg er meget tilfreds med ham, forklarer Jesper Johansen. Royal er meldt i Dansk Derby til næste år, men foreløbig skal den starte forholdsvis tidligt i år og senere på sæsonen venter de store 2-års løb.

Last Call (Mas Media/Tenfore) er ligeledes en 2-årig hingst. Den er meldt i Vinterfavoritterne, Auktionsløb og Dansk Kriterium i år. – Det er en stor hest, og den skal lige have lidt tid, før den starter. Hesten er også meldt i dansk Derby år 2000.

Den sidste hest vi hilser på er Miss Nanna (Muthhill/Nanna Marie), og her får Jesper Johansen det store smil på.

– Hende har jeg selvfølgelig et specielt forhold til, for det var jo på hendes mor, at jeg vandt mange løb – med Dansk Kriterium som et absolut højdepunkt.

Miss Nanna er tidligt klar, så hold øje med hende, for hun er en rigtig fighter. Jeg forventer, at hun bliver en rigtig 2-års stjerne, og hun er da også meldt i Opdrætningløb og Dansk Kriterium i år samt til næste år i Larch og Mowerinaløb. Hun er formentlig bedst på miler-distancerne, men nu får vi se.

– Med så mange 2-åringer er det jo aldrig let, og jeg tror på en hård men også god sæson.

– Jeg ser optimistisk på fremtiden, nu får vi en ny tribune og nye spilformer, så det skal nok blive godt, siger Jesper Johansen.

Picture of Merete Gorm

Merete Gorm

Født 1948 i Gentofte Kommune. Kontoruddannet fra forlag og har arbejdet med redaktionelle opgaver på forlag og reklamebureau. Endvidere annoncekonsulent for fagligt tidsskrift. Stort engagement for galopsporten og har været initiativtager og medarrangør af rejser til Irland og Newmarket for Stald KTAS. Har skrevet artikler for GalopSport siden 1998.

Seneste artikler

Scroll to Top