fbpx

Highway mod Dansk 2000 Guineas efter overlegen debutsejr

Francisco Castro står meget muligt med et rigtig kort til at følge op på York Streets sejr i Dansk 2000 Guineas i fjor.


Kortet hedder Highway, og den brune vallak fik sin væddeløbsdebut søndag eftermiddag i et maidenløb over 1730 meter på Jägersro. Den veltrukne King’s Theatre-søn var alene på banen fra start til slut, og under 18-årige Jose Luis Sanchez vandt hesten overlegent med otte længder før Lia Fal/Nicholas Cordrey og Magic Spell/Dina Danekilde.

Modstanden virkede ikke skræmmende, og på den baggrund er præstationen svær at bedømme, men det var ikke desto mindre en upåklagelig måde at debutere på. Highway er ud af Habitat-datteren Havinia og dermed halvbror til Lord Cromby, som er vinder af Tiller Stakes (L) på Santa Anita i Californien og har været anden i både Prix Dollar (Gr.2) på Longchamp.

“Highway viste allerede i fjor et stort talent, men han voksede meget og vi bestemte os for at tage det roligt med ham. Han er meldt i alle store 3-årsløb for importer i Skandinavien, og det første store mål er Dansk 2000 Guineas i Klampenborg”, berettede en tilfreds Francisco Castro efter sejren. Næste start for Highway kan meget vel blive i Dansk 2000 Guineas Trial den 7. maj i København.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top