fbpx

Heftig storløbslørdag i vente for Michael Lund

Michael Lund Petersen har indledt 2024 med to besøg i vindercirklen ud af lige så mange forsøg, og lørdag har han mulighed for en fordobling på Santa Anita. Danskeren står med favoritterne i både Beholder Mile Stakes (G1) og Santa Ysabel Stakes (G3).


Adare Manor. Foto: Alex Evers / Eclipse Sportswire / Breeders Cup.

I Grade-1-opgøret Beholder Mile Stakes om 300,000 dollars er der comeback til den sparsomt startede 5-årige hoppe Adare Manor (Uncle Mo), som i 14 starter har vundet syv gange og hentet fire andenpladser med præmier for over en million dollars.

Adare Manor havde en forrygende sejrsrække i 2023, hvor hun vandt fem gange på stribe – heriblandt Clement L. Hirsch Stakes (G1) på Del Mar og tre øvrige Grade-2-opgør.

Året blev afsluttet med en syvendeplads i Breeders’ Cup Distaff (G1), hvor hun for en gangs skyld kom skidt fra start og tidligt havde udspillet sin rolle.

Det bliver således hoppens første start siden begyndelsen af november, men Bob Bafferts staldform har gjort hende til forhåndsfavorit under Santa Anitas førende jockey Juan Hernandez.Michael Lund, Bob Baffert og Juan Hernandez er også favoritter – endda i væsentlig grad – i lørdagens Santa Ysabel Stakes (G3) over 1700 meter for 3-årige hopper.

Hér er trioen repræsenteret ved ubesejrede Kinza (Carpe Diem), der kommer fra en overbevisende triumf i Las Virgenes Stakes (G3).

Hér førte hun fra start til mål og trak afgørende væk fra et andet af de lovende, klassiske navne – Kopion (Omaha Beach). Se løbet i videoen herover.

Kopion er ikke blandt konkurrenterne denne gang, men det er til gengæld She’s A Tempest (Connect), der var tredje i førnævnte opgør.

Der rides om en samlet præmiesum på 100,000 dollars i Santa Ysabel Stakes (G3) – et løb, som Baffert har vundet tre år på stribe.

For Lunds vedkommende kan det blive den anden sejr i træk i opgøret, efter han i fjor triumferede med Faiza (Girvin).

Løbene rides natten til søndag skandinavisk tid.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top