fbpx

“Han bliver rigtig god til næste år”

Da 3-årige Mozart i første halvdel af maj aflagde sin maidentitel med ni længder i debuten på Øvrevoll, blev han straks udskreget til én af årets varme, klassiske kandidater. Onsdag var han for første gang siden tilbage på sandbanen, og han kvitterede med en let sejr foran ældre konkurrenter.


Mozart vinder sikkert under Oliver Wilson. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com.

I den mellemliggende periode startede Le Havre-sønnen blot to gange.

Han var tredje i Larch Ærespræmie bag King Ferdinand (Elusive City) og Alakay (Wilshire Boulevard) på Klampenborgs Derbydag, og i Norsk Derby tog han den sidste pengepræmie som femte bag Ami De Vega (Lope De Vega).

Med onsdagens sejr har Mozart vundet to gange i fire starter og indløbet mere end 160.000 norske kroner til sin ejer Karin Salling i Danmark.

“Han er sent født og har i det hele taget været en sen type, som henover sommeren tilmed har været i vækst, så det har ikke været let at holde ham kampklar”, siger træner Niels Petersen.

“Men én ting er jeg ret sikker på, og det er, at han bliver rigtig god til næste år, og selvfølgelig håber vi, at han kan tage det spring der skal til for at vokse sig ind i eliten”.

Mozart, der er opdrættet på Stutteri Hjortebo og ud af Divine Light-datteren Malegganda, vandt onsdagens Høstbonus Bonsedivisjon Mile i hænderne på Oliver Wilson og fra et handicap på 78.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top