fbpx

Hammer tilbage i sadlen – stor kontrakt i Tyskland!

For præcis et år siden red danske Lennart Hammer karrierens sidste væddeløb. Det var i hvert fald planen dengang, men i 2008 gør én af Skandinaviens mest fremgangsrige jockeys gennem tiderne comeback på hesteryg.

“Jeg er netop vendt hjem fra Tyskland, hvor jeg i weekenden skrev kontrakt med min tidligere arbejdsgiver Erika Mäder”, fortæller Hammer, der for blot to måneder siden var igennem en knæoperation som følge af et uheld mens han spillede fodbold med sin søn.


Genoptager frugtbart samarbejde

“Erika Mäder gav mig tilbage i starten af 90’erne chancen som 2. jockey i stalden, og jeg vandt 63 løb for hende i 1994 inden jeg skiftede til den tidligere championtræner Heinz Jentsch. Siden kom jeg tilbage til Mäder i 1999, hvor jeg som førstejockey blandt andet vandt Gruppe-1-løb med hesten Faberger, og vi havde mange store resultater med kendte heste som Up And Away og Tres Heureux”, fortsætter Lennart Hammer, der var førstejockey hos Mäder indtil han blev tilbudt en af Tysklands største kontrakter med storhesteejeren Helmut von Fincks Gestüt Park Wiedingen.

“Efter min kontrakt med Helmut von Finck udløb følte jeg mig klar til at tage hjem til Danmark for at afslutte karrieren dér. Jeg var kommet mig over en alvorlig skade med en brækket ryg, men det var en meget stresset periode der bevirkede at mine batterier aldrig nåede at blive ladet helt op. Mine to sæsoner i Skandinavien var rigtig gode, jeg vandt bl.a. Norsk Derby to år i træk for Nils-Petter Gill, men ovenpå 15 år som udlandsprofessionel med stort set ingen ferie følte jeg i fjor for alvor at tiden var ved at være inde til at lægge støvlerne på hylden”, siger Lennart Hammer.


Startede som buschauffør

Da de øvrige jockeys i foråret var klar til at genoptage hovedsæsonen i Skandinavien sad Lennart Hammer bag rattet på en bus nær bopælen i Helsinge, og på det tidspunkt var han klar til at dedikere arbejdslivet til et “normalt” job hvor han både kunne stå op sammen med familien og læse godnathistorier for sin søn Thore og den nyfødte datter Sofie.

Tiden væk fra galopsporten har dog givet Lennart Hammer mulighed for at genfinde gnisten og lysten til at ride væddeløb, og da muligheden for at genoptage karrieren med en stor kontrakt pludselig bød sig, valgte han at slå til – også selv om det betyder at familien efter to år i Danmark atter må rejse tilbage til Tyskland og huset i Nordsjælland må sættes til salg.


“Præcis hvad jeg har haft brug for”

“Dette år har været præcis det jeg har haft brug for, og for første gang meget lang tid føler jeg at mine både min krop og mit hoved er klar til jockey-livet igen. Jeg er utrolig spændt på at vende tilbage, og med 52 heste i stalden hos Erika Mäder skal der nok blive en del at se til. Det er dog ikke kun jockey-siden der trækker i mig, men også muligheden for så småt at overveje trænerkarrieren. Erika Mäder fortsætter i hvert fald nogle år endnu med at træne, men hun har allerede nu luftet idéen om at det kan blive mig der overtager den veletablerede virksomhed i Krefeld når den tid kommer”, forklarer Hammer, der dog ikke vil lægge sig fast på noget i den retning endnu.


Kedelige piskeregler

På trods af at karrieren genoptages i Tyskland bliver det dog langt fra sidste gang jockeyen rider på skandinavisk grund, og samarbejdet med Nils-Petter Gill forventes at fortsætte når tiden tillader det.

“Jeg vil naturligvis meget gerne ride i Skandinavien, men set over en hel sæson er det svært at bevare sportsånden under de nuværende piskeregler, hvor det oftere og oftere ikke er de bedste heste der vinder, men snarere de mest ærlige. Det er surt at sidde på en hest som du ved er bedre end konkurrenten, men som er doven og savner en påmindelse med pisken. Det kan være utroligt frustrerende ikke at kunne ride sin chance 100%, og når man føler det sker igen og igen bliver det til sidst for meget. Det er jo i både vores, samt trænere, hesteejere og spillernes ånd at den bedste hest kommer først, og det manglende syn på den sportslige side i Skandinavien har været med til at bestemme hvorfor jeg vælger Tyskland”.

Den umiddelbare fremtid for Lennart Hammer bliver, at han fortsætter genoptræningen af sit knæ her i Danmark indtil efter nytår, og allerede i begyndelsen af februar rejser han til Tyskland for at starte sin kontrakt.

“Jeg vil derned tidligt for at nå at ride et par uger på dirt’en, således at jeg er helt fit for fight når græssæsonen starter. Forhåbentlig går alting op i en højere enhed så min familie kan følge med mig med det samme, men det kommer naturligvis an på hvornår vi får huset solgt – det ligger i et skønt område i Nordsjælland, blot en halv time fra Klampenborg og København centrum”, slutter Hammer med et glimt i øjet.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top