fbpx

Gruppe-1-sejr til Berlings lillebror

Belardo (Lope de Vega – Danaskaya v. Danehill), opdrættet af irske Ballylinch Stud og solgt som åring for €100.000, vandt lørdag det prestigefyldte Gruppe-1-løb Al Shaqab Lockinge Stakes om £350.000 på Newbury. Distancen var 1600 meter.


Belardos storebror er Chess Racings Berling (Montjeu). Belardo var champion som 2-årig, men havde en skuffende 3-årssæson efter at Godolphin havde købt sig ind i hingsten.

Men i dag hvor Godolphin havde sat alle sejl til for at vinde forårssæsonens vigtigste Gruppe-1-opgør, sponseret af kollegerne i Qatar, viste Belardo igen sine store evner med en sikker sejr foran feltets eneste hoppe, Euro Charline (Myboycharlie).

Efter en langsom start kom Belardo sidst i opløbet med en fremragende speed og vandt med en lille længde.

Træner gør Roger Varian i Newmarket og Belardo blev redet til sejr af dennes staldjockey, italienske Andrea Atzeni.

Godolphins staldjockeys James Doyle og William Buick red henholdsvis Toormore (femte) og Dutch Connection (niende).

Godolphin havde yderligere en deltager i pacemakeren Barchan, som sluttede sidst.

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top