fbpx

Grimt styrt på Jydsk Væddeløbsbane

En flot væddeløbsaften på Jydsk Væddeløbsbane med flot solskinsvejr og gode galopløb på programmet, blev skæmmet af et grimt styrt i aftenens ottende løb.


– Af Henrik Brendholdt

Rundt i første sving styrtede Sex Killer og rytter Tinna Hovgaard og fik de efterfølgende hestene Crostini med Pia Gram og Lot To Win med lærling Nathalie Andersson over sig og alle tre heste og ryttere måtte en tur i græsset.

Heldigvis slap alle tre ryttere med overfladiske skrammer og kunne rejse sig efterfølgende.

Det kunne den 7-årige vallak Sex Killer ikke og den blev efterfølgende aflivet af banens dyrlæge. Crostini og Lot To Win løb efterfølgende løbsk på banen, men blev heldigvis indfanget.

Flere af hestene som havde løbet en del af distancen, blev efterfølgende slettet og kun syv ud af de tolv deltagere kom til start. Her vandt Lena Nat Och Dag trænede Nowal over de 2000 meter.

Rytter Juan Pinto gav den et afventende løb og den overspurtede længe førende Desdemona kort før mål.

Tredje var Carsten Rasmussen på Farndale.

Også i dagens første galopløb over distancen 1550 meter var en hest meget tæt på at styrte.

3-årige Red Passion og Tinna Hovgaard var helt i knæ i sidste sving, men mirakuløst undgik de styrt og efterfølgende afsluttede hesten flot til en tredjeplads. ‘

Her var vinderen Charlotte Bondam-trænede og -ejede Obelix, som efter en tredjeplads senest i Aalborg, nu var klar til årets første sejr efter god offensiv styring af lærling Susanne Vittarp. Anden i mål var formstærke Fantastic Night, mens Kat Malou skuffede lidt på fjerdepladsen sammen med femtehesten Sir Spencer, der er langt fra fordums styrke.

Årets første 2-årsløb i Århus gav sejr til lokalt trænede Hoffmann, der ejes af Galoppens Venner og trænes af Birgitte Nielsen.

Hoffmann er en stor og langtgaloperende 2-åring som tydeligvis havde store problemer med Århus banens skarpe sving.

Flot styret rundt af Mark Larsen havde den dog overlegen fart over de andre når det gik ligeud, og på en god afslutning fangede den storoutsideren It`s Facit kort før målstregen, mens favoritten Bent Olsen trænede Zlatano skuffede fælt, ved at melde pas rundt opløbssvinget og måtte nøjes med en tredjeplads. Hoffmann bliver spændende at følge fremover.

Hesten er stadig meget grøn og rummer givet en vis udvikling. Jockey Mark Larsen spåede efterfølgende i sejrsinterviewet hesten store udviklingsmuligheder.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top