fbpx

Good Fortune er på vej til Meydan

Tidligt fredag morgen begav Søren Jensen sig sammen med Enghavelyst-stjernen Good Fortune ud på en ny rejse mod varmere himmelstrøg. I skrivende stund har de netop forladt Puttgarten med kurs mod Amsterdam, hvorfra de flyver direkte til Dubai.


Søren Jensen sammen med Good Fortune og Liam Doran under sidste sæsons Dubai Racing Carnival på Meydan. Foto: Erika Rasmussen. Billedet er underlagt Copyright og må ikke deles på andre medier uden forudgående aftale med fotografen.

“Jeg flyver selv videre med Emirates i aften, og så har jeg godt et døgn til at ordne det praktiske før Good Fortune ankommer. Han får først et hvil i Amsterdam, og så hjælper Anna (Nilsson, red.) med at læsse ham ombord på flyet i morgen”, fortæller Søren.

I år bliver det britiske Rebecca Gray, som får det daglige ansvar for Good Fortune på Meydan.

“Han kommer uden tvivl bedre forberedt til Dubai i år, end han gjorde i fjor. For det første har vi været heldige med et forholdsvist mildt klima, og så har vi holdt ham mere i gang end sidste år, hvor vi lige til det sidste talte på knapper med, om vi skulle rejse eller ej”.

Stutteri Outback-opdrættede Good Fortune stod den 27. januar 2023 for årets mest markante internationale resultat af en skandinavisk væddeløber, da han besejrede Godolphins White Wolf (Invincible Spirit) med hals i Zabeel Turf over 2000 meter.

Good Fortune og Theo Bachelot slog Godolphins White Wolf i 2023-udgaven af Zabeel Turf på Meydan. Foto: Dubai Racing Club.

Dubai Racing Club har frem mod den nye sæsons Dubai Racing Carnival rystet posen gevaldigt, og det betyder blandt andet, at Zabeel Turf allerede rides den 5. januar.

“Det kommer lige tidligt nok for os, så pilen peger i retning af, at der ikke bliver tale om noget titelforsvar”, siger Søren og fortsætter:

“I stedet kan det højst sandsynligt blive en første start den 12. januar i Lord North Handicap over 1800 meter, og så må vi ellers tage en etape ad gangen, alt efter hvordan hans handicap ser ud”.

“Hvis han nu eventuelt sænkes to pund fra sine 107, så har han mulighed for at starte i et handicap over 2000 meter i februar, hvor 105 er maksimum. Og hvis han bliver på sit tal eller forbedrer det, har vi to gruppeløb over 2400 meter i kikkerten”.

2400 meter har ellers ikke været en distance, som Søren Jensen sammen med Havemanns og Stald Shaker tidligere har matchet Appel Au Maitre-sønnen over, og hesten har ikke løbet så langt siden tredjepladsen i Dansk Derby 2021 bag hopperne Iron Butterfly (Swipe) og Go On Carlras (Harzand).

Good Fortune ses strække ud på græsset i Dubai under sidste sæsons Dubai Racing Carnival. Foto/Copyright: Erika Rasmussen.

“Jeg har ændret opfattelsen noget efter starten i Paris, for som han løb dér, tror jeg godt at vi kan strække ham over længere. Og det gælder også, når han vender tilbage til Skandinavien til foråret. Scandinavian Open og Stockholm Cup kan sagtens blive en del af hans program i 2024”.

Good Fortune er på vej ind i sin 6-årssæson, men har på trods af dette blot startet 25 gange i karrieren. Jeg spørger Søren, om han selv har forventning om, at hesten kan forbedre sig yderligere.

“Det føler jeg mig ret overbevist om”, svarer han prompte, og uddyber:

“Han er født 17. maj og var hverken fysisk eller mentalt rigtig med som 2- eller 3-årig. Mentalt har han aldrig været bedre end lige nu, og samtidig er han færdigudvokset. Der er meget der indikerer, at hans 6-årssæson bliver den bedste hidtil”.

Herunder kan Good Fortunes blændende triumf i 2023-udgaven af Zabeel Turf på Meydan genopleves. Og så er det bare med at krydse fingre for, at solen igen kommer til at skinne ned over Søren Jensen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top