fbpx

Godolphin sænkede Camelots Triple Crown

Det lykkedes ikke for Coolmore-teamets 2000 Guineas- og Derby-vinder Camelot at blive den første engelske Triple Crown-vinder siden Nijinsky for 42 år siden. Ej heller for Aidan O’Brien at blive den første træner i historien til at vinde samtlige fem engelske klassikere i samme sæson.Og som en ekstra torn i øjet på det irske magtimperium, var det deres værste konkurrent i denne verden – Sheikh Mohammed – der skød drømmen i sænk.

Det blev en realitet lørdag eftermiddag, da Kingmambo-sønnen Encke med Godolphins førstejockey Mickael Barzalona snød Camelot for sejren i Ladbrokes St. Leger Stakes (Gr.1) i Doncaster.

Det sidste ben af den engelske Triple Crown blev vundet med trekvart længde af “The Boys In Blue”, mens Joseph O’Brien efter et iskoldt ridt i bøjlerne på Camelot blev sorteper, idet han lod Mickael Barzalona få “first run” på ryggen af Encke og med blot 200 meter tilbage af opgøret fortsat havde mere end to længder at hente ind.

Og selv om Camelot kom nærmere for hver en meter, var der for langt frem til slut, og dermed bliver der fortsat ikke tilføjet et nyt Triple Crown-kapitel til Nijinskys legendariske bedrift fra 1970.

I stedet fik Sheikh Mohammed og Godolphin sin sjette vinder af The St. Leger Stakes (Gr.1).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top