fbpx

Mødrene til Alakay og Lucien sendes til bedækning i Tyskland

Sandie og Kasper Bregnager Kjærs avlshopper Giulia og Lumineuse rejser den 4. marts mod Tyskland, hvor de er booket ind til bedækning ved henholdsvis Best Solution og Accon på Gestüt Lünzen. Begge hingste er også blevet tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie.


Giulia (Teofilo) med sit hingstføl efter Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor) i 2020 – hingsten blev senere døbt Alakay og var i fjor anden i Dansk Galops Auktionsløb bag Slava Ukraini. Foto: Privat.

“Hverken Giulia eller Lumineuse blev sat i fol i fjor, idet vi gerne ville kunne sende dem tidligt af sted til bedækning i udlandet i år”, indleder Sandie Kjær.

“Vi havde i første omgang set på hingste i England, men Kasper er begyndt at bruge meget tid på at nørde med afstamninger og kryds, og undervejs i granskningen faldt han over den tredobbelte Gruppe-1-vinder Best Solution på Gestüt Lünzen mellem Hamborg og Hannover”.

Best Solution er et glimrende match til Giulia, så jeg kontaktede stutteriet og havde en super god korrespondance med dem. Det viste sig også, at de har en anden, knap så profileret avlshingst stående i form af Camelot-sønnen Accon, det endte med at vi bookede Lumineuse ind til ham”.

Giulia blev i sin tid købt for 75,000 euro på Goffs Orby Sale af R.N. Racing og gik i træning hos Søren Jensen. Hun startede kun to gange og var placeret første gang ude i et maidenløb på Klampenborg som fjerde bag Talisman (Sunday Break).

Alakay aflægger sin maidentitel foran Amicone. Foto: Burt Seeger.

Sidenhen blev hun overtaget af Sandie Kjær, der valgte at sætte hende i avlen, og hoppens første afkom er den 3-årige Alakay (Wilshire Boulevard), som efter at have aflagt sin maidentitel fortsatte med en andenplads i Dansk Galops Auktionsløb, kort slået af Slava Ukraini (Moohaajim).

Giulia har ligeledes den 2-årige hoppe Blown Away (Al Shemali) i træning hos Rikke Bonde, og i fjor folede hun en hoppe efter Wentworth (Acclamation).

Det allermest interessante ved Giulia i denne tid er dog hendes helbror Wexford Native (Teofilo), som i bare fem starter i fjor vandt to gange og var anden i Tetrarch Stakes (L) og fjerde i Irish 2000 Guineas (Gr.1). Wexford Native sluttede sin 3-årssæson af med at vinde Celebration Stakes (L) på The Curragh.

“Vi var faktisk meget tæt på, at melde Giulia til Goffs Breeding Stock Sale i november, men så vandt Alakay og fulgte op som anden i Auktionsløbet, og derefter solgte vi hendes hoppeåring Blown Away ret fornuftigt. Vi tænkte længe over det og kom frem til, at en hoppe som Giulia ikke lander i Skandinavien særlig ofte, og når vi nu har valgt at satse på kommercielt opdræt, ville vi alligevel ikke slippe hende”, forklarer Sandie.

Best Solution og Pat Cosgrave vinder Grosser Preis von Baden (Gr.1). Foto: stallion-bestsolution.de.

Giulia sendes derfor til Kodiac-sønnen Best Solution, som vandt to af Tysklands største opgør for ældre heste, Grosser Preis von Berlin (Gr.1) og Grosser Preis von Baden (Gr.1), samt det australske Caulfield Cup (Gr.1) – samtlige over 2400 meter.

Blandt hingstens syv karrieresejre var bl.a. også Princess Of Wales’s Arqana Racing Club Stakes (Gr.2) over 2400 meter og Autumn Stakes (Gr.3) over 1600 meter i Newmarket, og desuden var han anden bag Waldgeist (Galileo) i Criterium de Saint-Cloud (Gr.1) og anden bag Potemkin (New Approach) i Grosser Dallmayr Preis (Gr.1).

Best Solution indledte avlshingstekarrieren på Gestüt Auenquelle i 2020, og hans første årgang rammer banerne senere i år.

Han står nu opstaldet på Gestüt Lünzen til en bedækningstakst på 5.000 euro, og er blevet meldt til den skandinaviske Breeders’-serie for føl født i 2024.


Accon ved sejren i Baden-Badens Derby Trial (Gr.3) i 2019. Foto: Dr. Jens Fuchs.

Det samme er Gestüt Lünzens anden avlshingst, Accon (Camelot), der som 3-årig vandt Baden-Badens Derby Trial (Gr.3) og siden fulgte op med en tredjeplads i Deutsches Derby (Gr.1) bag Laccario (Scalo).

Senere blev det til en andenplads i Fritz Henkel Stiftung-Rennen (Gr.3) i Düsseldorf, en femteplads i Grosser Preis von Baden (Gr.1) og til slut en tredjeplads i Carl-Jaspers Preis (Gr.2) i Köln.

Accon er efter Camelot og ud af en Dubawi-hoppe. Han var en af Tysklands bedste 3-årige i i 2019 og koster tilmed kun det halve af Best Solution, så han ligner et spændende valg for Lumineuse“, siger Sandie.

Lumineuse og Rafael Schistl ved sejren i Pompøs Cup 2013. Foto: Burt Seeger.

Lumineuse, der i sin aktive karriere bl.a. vandt Pompøs Cup i Ole Larsens træning, er mor til vindende Illumination (Al Shemali) og til 3-årige Lucien (Hurricane Red), der i fjor sluttede tredje i Dansk Galops Auktionsløb – lige bagved Slava Ukraini og Alakay.

“Og hun er mor til 2-årige Lumineusity, som Lulu Tøpholm har købt og sat i træning hos mig”, tilføjer Sandie, der sammen med Kasper i begyndelsen af marts for første gang prøver at sende hopper udenlands.

“Det er selvfølgelig noget af en satsning, men vi har jo sat os for at blive kommercielle hvad både træning og alv angår, og vi har fået ekstra blod på tanden efter den start vores opdræt fik i fjor. Det var vores første årgang på banerne – Alakay vandt og var anden i Auktionsløbet, og de to andre, Lucien og Bad Investment, var begge placeret i storløb. Det driver lysten fremad”, afslutter Sandie Kjær.

Sandie Kjær med 2-årige Alakay og Andreas Tapia Dalbark efter maidensejren på Klampenborg i 2022. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top