fbpx

Gill: Mondo Man til Royal Ascot

3-årige Mondo Man, der trænes og delejes af Pia og Joakim Brandt sammen med Nils Petter Gill og Serge Stempniak, står foran sin næste store opgave i Gruppe-2-opgøret King Edward VII Stakes på Royal Ascot.Det afslørede Nils Petter Gill overfor GalopSport under fredagens Breeders’ Cup-dag på Klampenborg.

King Edward VII Stakes (Gr.2) rides på fjerdedagen af Royal Ascot, fredag den 21. juni, og der står på nuværende tidspunkt 44 navne tilbage på anmeldelseslisten.

Det var i øvrigt løbet, som Kevin Stott i fjor vandt med Amo Racings King Of Steel (Wootton Bassett), efter at hingsten havde været anden i Epsom Derby (Gr.1) bag Auguste Rodin (Deep Impact).

Mondo Man kommer fra en femteplads i det franske Derby, Prix du Jockey Club (Gr.1) den 2. juni. Hér afsluttede Mondialiste-sønnen endnu engang forrygende efter at have ligget sidst i feltet undervejs, og han var blot slået med fire længder i mål af vindende Look De Vega (Lope De Vega).

Mondo Man, der ligner en hest som skriger på længere distance, har endnu aldrig løbet længere end 2100 meter, men i King Edward VII Stakes kan han endelig få mulighed for at starte over 2400 meter.

Nils Petter Gill sammen med Wibecke Nagell-Erichsen efter Our Last Summers sejr i Norsk Derby på Øvrevoll. Foto: Stefan Uppström.

Nils Petter Gill har som hesteejer vundet stort set alt af betydning på de skandinaviske væddeløbsbaner. Han har løftet trofæet efter Derbyet alle tre lande, vundet samtlige Gruppe-3- og Listed-opgør, og været førende ejer under både Are Hyldmo, Arnfinn Lund og Niels Petersens banner.

“Men det her er en livslang, international drøm at få lov til at udleve. Det var en kæmpe oplevelse at være på plads i Chantilly og se Mondo Man afslutte til femtepladsen i det franske Derby, og nu tager han os videre til Royal Ascot. Det er kæmpestort”, fortalte Gill, som nu også har investeret i Mondo Mans 2-årige lillebror.

“Han er efter Bated Breath (Dansili, red.) og blev købt for 52,000 euro gennem Peter og Ross Doyle på Tattersalls Ireland Breeze Up i maj. Han går også i træning hos Pia og Joakim i Chantilly”.

Mondo Mans lillebror efter Bated Breath under sin breeze i Fairyhouse. Foto: Tattersalls Ireland.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top