fbpx

George Washington pulverisede al modstand i 2000 Guineas

Trænet af Aidan O’Brien og redet af Kieren Francis Fallon vandt Danehill-sønnen George Washington lørdag eftermiddag årets første klassiker i England, The 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket.Sidste års vinder af både Phoenix Stakes (Gr.1) og National Stakes (Gr.1) har været et af vinterens store samtaleemner i væddeløbssporten, og hingsten viste her i sin sæsondebut at han er endnu bedre end selv de største optimister havde forventet.

Ballydoyle-hesten opførte sig som en gadedreng inden starten, han var besværlig bag startboksen og blev dirigeret ind som sidste hest.

Han var meget ivrig fra start og pullede en del de første 300 meter indtil Fallon fik ham til at slappe bedre af i bageste del af feltet.

Med 400 meter tilbage gav Fallon en tidlig marchordre til George Washington, der svarede prompte og i løbet af kort tid speedede forbi hele feltet til en overlegen sejr på næsten tre længder før næstfavoritten Sir Percy/Martin Dwyer, mens Olympian Odyssey/Jamie Spencer blev en tapper tredje efter at have ført løbet indtil George Washington overtog kommandoen.

Både Godolphins nye rekrut Opera Cape og George Washingtons staldkammerat Horatio Nelson sluttede uplaceret i opgøret.

Horatio Nelson var med fremme fra start, men kunne ikke følge holde tempoet oppe i afslutningen, mens Frankie Dettori allerede tidligt i opgøret var hårdt arbejdende på Opera Cape, som til slut faldt helt fra og sluttede næstsidst.

Sejren i 2000 Guineas (Gr.1) var Kieren Fallons fjerde siden 2000, hvor han han vandt med King’s Best.

Fallon vandt også løbet med Golan i 2001 og i fjor med Footstepsinthesand, der ligesom George Washington trænes af Aidan O’Brien.

George Washington er halvbror til bl.a. Grandera, der selv vandt både Singapore Airlines International Cup (Gr.1), Prince Of Wales’ Stakes (Gr.1) og Irish Champion Stakes (Gr.1), og efter lørdagens knusende overlegne 2000 Guineas-triumf er det svært at pege på en 3-årig hest i Europa der kan matche hingsten på milen.

“Han har et helt elektrisk “turn-of-foot”, og jeg jeg gik lidt tidligere end jeg egentlig ville, men jeg kunne bare ikke sidde stille med ham længere. Han vandt så let, han har bevist sit værd i dag”, udtalte Fallon sig efterfølgende til Channel 4 Racing.

Fallon skadede sin fod på Tipperary i torsdags og måtte forlade banen i ambulance, hvilket med det samme fik ham til at opgive samtlige løb i Guineas-weekenden på nær dagens 2000 Guineas og morgendagens 1000 Guineas, hvor han rider Rumplestiltskin for Ballydoyle.

Efter sejren nægtede George Washington at gå ind i vindercirkelen, og efter flere forsøg måtte man til sidst opgive at få ham derind.

“Han er en hest der lige fra han blev født har følt sig overlegen i forhold til sine omgivelser og han har udviklet denne her attitude, at han bare er i en anden klasse end ethvert andet dyr i hans atmosfære. Og det er sådan han opfører sig. Han har en uhyggelig stor selvtillid”, sagde en glad Aidan O’Brien efter løbet, som han ikke selv fik set direkte, idet han var med bag startboksen for at hjælpe med lastningen af favoritten.

O’Brien havde inden dagens opgør ikke vundet et eneste løb i år med sine 3-årige hingste, men endnu engang fik han bevist at “timing is everything”.

For Aidan O’Brien og Kieren Fallon gælder det nu morgendagens 1000 Guineas med Rumplestiltskin, og den succesrige duo har dermed chancen for at gentage sidste års Newmarket-succes, hvor de vandt begge Guineas-opgør med henholdsvis Footstepsinthesand og Virginia Waters.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top