fbpx

Galileo Gold slået i Irish 2000 Guineas

Vinderen af det engelske 2000 Guineas (Gr.1), Galileo Gold (Paco Boy), kunne ikke stille noget imod den irsktrænede Awtaad (Cape Cross), der lørdag ganske let vandt den irske pendant på en regnfuld The Curragh.Coolmores fire deltagere sluttede i køen, hvor sidste års 2-årschampion Air Force Blue nu klart bekræftede, at hans fremtid ligger på sprinterdistancer.

Awtaad ejes af Hamdan al Maktoum, blev redet af irske Chris Hayes og trænes af træner nestor Kevin Prendergast på 84 år, som vandt sit seneste irske Guineas for 40 år siden.

Som forventet blev det et taktisk opgør, hvor Galileo Gold ikke fik nogen tjenester af konkurrenterne, hvilket indebar at der blev lukket for ham i opløbet, hvorefter han resolut gik igennem et minimalt hul ved rails. En manøvre som ikke mange jockeys og heste ville gøre ham efter.

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top