fbpx

Funny Legend til Footstepsinthesand

Om Funny Legends første afkom kommer til at hedde “Funny Footsteps” kan man kun gisne om, men sikkert er det nu, at Skandinaviens Turf Dronning i begyndelsen af 2008 skal bedækkes af 2000 Guineas (Gr.1)-vinderen Footstepsinthesand på det mægtige Coolmore Stud i Irland.


“Vi har efter en del overvejelser og diskussioner med Coolmore besluttet os for at sende Funny Legend til Footstepsinthesand. Vi tror at dette vil passe rigtig godt, idet han var miler og ligesom hende havde turn of foot”, fortæller den ene af Funny Legends ejere, Norsk Jockeyklubs tidligere formand Terje Finnbråten.

Giant’s Causeway-sønnen Footstepsinthesand nåede kun at starte tre gange i sin karriere inden en skade sendte ham direkte i avlen. Til gengæld vandt han alle tre løb, incl. Killavullan Stakes (Gr.3) som 2-årig, og han sæsondebuterede direkte med sejr i Newmarkets 2000 Guineas (Gr.1) som 3-årig, hvilket også blev hans sidste start.

Han bedækkede for første gang i fjor, og første årgang er dermed føl her i 2007. Bedækningstaksten for 2008 er 20.000 euro, svarende til ca. 150.000 danske kroner.

“Funny Legend står opstaldet på Barnane Stud nær Coolmore, og ifølge rapporterne har hun tilpasset sig lige så godt som efter hvert eneste af de løb hun vandt. Hun var en fantastisk væddeløber, og jeg tror ikke der er nogen andre heste i Skandinavien der nogensinde har vundet ni Listed- og to Gruppe-løb i karrieren. Det har været en drøm at være opdrætter og medejer af hende, og nu ser vi frem til en spændende avlskarriere, selv om resultaterne jo ikke altid lige bliver som man håber og forventer”, slutter Terje Finnbråten.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top