fbpx

FTHK Racing – hvem står bag farverne?

Et forholdsvis nyt pseudonym ejer én af de gode outsidere i lørdagens The Macallan Dansk Derby, og de gul/sorte væddeløbsfarver, som Carlos Lopez bar da Bull’s Eye vandt Last Call 3-årsløb den 22. juli er først dukket op for ganske nylig. Men hvem står bag FTHK Racing?


Bull’s Eye med Carlos Lopez i FTHK Racings væddeløbsfarver. Foto: Burt Seeger.

Svaret er Frank, Tom, Helle og Kiri. Tilsammen to ægtepar med masser af interesser investeret i galopsporten.

Tom Glæsner Larsen, der er forretningsfører i FTHK Racing, fortæller:

“Da Frank Hansen og jeg stiftede vores fælles hestevirksomhed, døbte vi den Fellowship Racing I/S. Efter den formelle stiftelse blev jeg dog opmærksom på, at der også findes et svensk syndikat med samme navn, og derfor fandt vi – meget opfindsomt – på FTHK Racing – forbogstaverne på Frank, Tom, Helle og Kiri”.

Tom Glæsner Larsen overrækker ærespræmie til Magnus Olsson. Foto: Burt Seeger.
Tom Glæsner Larsen har igennem mange år været løbssponsor på Klampenborg. Her overrækker han ærespræmie til svenske Magnus Olsson. Foto: Burt Seeger.

“Kiri og jeg har igennem mange år haft vores egne løbsfarver, som er helt gule, og da vi nu også har egne heste i træning hos Niels Petersen, valgte vi også at indregistrere nye farver til FTHK Racing. Og det er de gule og sort-ternede med gule ærmer og gul/sort hue”.

Udover Derbykandidaten Bull’s Eye (Pistachio) ejer FTHK Racing to øvrige heste, som begge bringes til start på lørdag.

Lord Mountbatten var kort slået i debuten på Øvrevoll. På lørdag gælder det Goffs Futurity Stakes. Foto: Hesteguiden.com.

3-årige The Queen (Moohaajim) starter i Larch Ærespræmie, og 2-årige Lord Mountbatten (Connect) kommer ud i Goffs Futurity Stakes.

Lord Mountbatten, der er med på Niels Petersens store hold fra Norge, debuterede som kort slået til andenpladsen af sin staldkammerat Rockofthemountain (U S Navy Flag) på Øvrevoll.

FTHK Racing købte ham for 50,000 pund gennem agenten Edgar Byrne på Goffs UK Breeze Up Sale i april, og hingsten er ud af Stakes-vinderen Softly Lit (Latent Heat), som hidtil har haft to vindende afkom ud af lige så mange startende.

Helle og Frank Hansen er med i flere andre ejerkonstellationer – og under navnet SVD A/S ejer de selv bl.a. årets norske 2000 Guineas-vinder Nueva Estrella (på billedet herover) og det store norske Derbyhåb Irish Fire. Foto: Burt Seeger.

Bent Olsen-trænede The Queen er ud af tophoppen Prinsessen (Dutch Art) og dermed halvsøster til de to klassiske vinder Prince Charming (Lord Of England) og My Vision (Al Shemali).

Bull’s Eye (Pistachio) galopperer til start i The Macallan Dansk Derby med en frisk sejr i bagagen, og selv om han på forhånd står noget i skyggen af forhåndsfavoritterne Slava Ukraini (Moohaajim) (som Kiri og Tom i øvrigt ligeledes er delejere af) og Silver Wings (Appel Au Maitre), eksisterer følelsen af, at hesten leverer et stort resultat på lørdag.

En placering lig helsøsteren Silverstone, der for fire år siden endte som tredje i Derbyet bag Queen Rouge og Good Fella, vil uden tvivl skabe henrykkelse hos Frank, Tom, Helle og Kiri.

Det var Kiri Glæsner som i mandags valgte spor fire til Bull’s Eye. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top