fbpx

Fredrik suveræn champ på Täby

Täby i Stockholm lukkede som den sidste skandinaviske galopbane året 2005 af torsdag eftermiddag, og det blev med en suveræn jockeychampion i svenske Fredrik Johansson. Fredrik red en enkelt vinder på finaledagen i form af 2-årige Loreley, og dermed nåede han op på i alt 38 sejre i den nu forgangne Täby-sæson.


Hans nærmeste konkurrent til championtitlen, Per-Anders Gråberg, hentede ligeledes en enkelt sejr og sluttede året af med 33 vindere, mens KimAndersen i form af to dagssejre nåede op på 32. Indtjeningsmæssigt var igen dog i nærheden af FredrikJohansson, der med næsten 3,3 millioner på kontoen var mere end 300.000 kroner foran Kim Andersen.

Trænerchampionatet gik til Roy-Arne Kvisla, der hermed fik en fin afsked med Täby, inden han flytter trænervirksomheden til England i det nye år. Velridende Malin Svanberg blev lærlingechampion med 12 sejre, og Annika Källse blev amatørrytter-champ med seks vindere i 38 ridt.

Også på landsplan var Fredrik Johansson suveræn i Sverige, og med i alt 55 triumfer på de svenske baner havde han 10 sejres afstand til Per-Anders Gråberg på andenpladsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top