fbpx

Fra triumf til tragedie på Øvrevoll

Wido Neuroth har som vanligt sørget for at tage godt for sig af retterne i de norske 2-årsløb, og dominansen fortsatte torsdag aften da træneren vandt The Heatherwold Cup over 1350 meter græs hjemme på Øvrevoll med stortalentet Lech.


Dashing Blade-sønnen blev redet til sejr af Fredrik Johansson, og parret henviste let Arnfinn Lund-trænede Gillsan/Kim Andersen til andenpladsen, hvorefter der var halvanden længde til Niels Petersens Latakia/Espen Ski på tredjepladsen.

Det var anden karrierestart for Lech, der i sin debut den 19. juli havde sejret let med 3½ længde i et maidenløb, og allerede her havde Wido Neuroth løftet sløret for at den mørkebrune hingst meget vel kunne komme til at tilhøre årgangstoppen. Der var 75.000 norske kroner i førstepræmie til Lech, der ejes af Stall Limone som købte ham på åringsauktionen i Baden-Baden i fjor for 28.000 euro.

At der kan være så uendelig kort fra triumf til tragedie blev på sørgeligste vis bekræftet, da Lech på vej tilbage til vindercirkelen trådte forkert og brækkede bagbenet. Hesten måtte aflives på banen foran publikum, og en hesteejer, træner og jockeys værste mareridt blev en realitet for Stall Limone, Wido Neuroth og Fredrik Johansson. Og det er selvfølgelig ekstra sørgeligt for galopsporten som helhed at miste et så ungt kæmpetalent på denne måde.


Double til Haugen og Larsen

Rune Haugen og Mark Larsen fik en fin optakt til den norske Derbydag på søndag, idet duoen vandt to sejre med henholdsvis 3-årige Vasileus og 6-årige Suffolk County.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top