fbpx

Folingssæsonen i hus på Stutteri Outback

Folingssæsonen hos Majbritt og Karsten Østergaard på Stutteri Outback er nu overstået for denne gang. Få dage efter ankomsten af en Red Cactus-halvbror til Good Fortune fulgte Charm Spirit-datteren Diviner trop og folede en fin, langbenet hoppe efter Appel Au Maitre.


Diviner med sit hoppeføl efter Appel Au Maitre. Foto: Stutteri Outback.

Stutteri Outback købte for lidt mere end et år siden Diviner på Goffs February Sale i Irland, hvor hun forlod auktionsringen med et hammerslag på 25,000 euro.

Hun var i fol ved Coolmores firedobbelte Gruppe-1-vinder Mastercraftsman (Danehill Dancer) og folede siden en hingst, der senere i år fremstilles på Scandinavian Open Yearling Sale. Hun er desuden mor til en 2-årig hingst efter Dandy Man (Mozart), som nu er i træning i Irland.

Diviner vandt to gange på græs og all-weather som 2-årig for Mark Johnston, og hun er halvsøster til bl.a. Ponfeigh (Teofilo), som i John Oxx’s regi var tredje i Meld Stakes (Gr.3) og fjerde i Irish Derby (Gr.1) bag Australia (Galileo).

Diviners mor, Water Fountain (Mark Of Esteem), er en ustartet helsøster til Prix Cleopatre (Gr.3)-vinderen Spring Oak, der også var tredje i Breeders’ Cup Filly & Mare Turf (Gr.1), og hun er halvsøster til Lupe Stakes (L)-vinderen Fragrant Hill, der igen er mor til Prix Jean Romanet (Gr.1)-vinderen Alpine Rose, Grand Prix de Saint-Cloud (Gr.1)-vinderen Fragrant Mix samt tre øvrige Gruppe-3 og Listed-vindere.

Mormoderen, English Spring (Grey Dawn), vandt Prince Of Wales’s Stakes (Gr.2) og er foruden ovennævnte stjerner også mormor til den australske Queensland Oaks (Gr.1)-vinder Allow.

Diviner er booket ind hos Appel Au Maitre igen”, fortæller Karsten Østergaard, som nu både kan se tilbage på fire vellykkede folinger og en international opdrættertriumf med Good Fortune (Appel Au Maitre) i løbet af de tre første måneder af 2023.

Det har været en god start på året for det nordjyske opdrætterpar.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top