fbpx

Første føl efter Europas champion Baeed

I sidste uge var det den ubesejrede, amerikanske champion Flightline, der blev repræsenteret med sit første føl, og nu er turen kommet til Baeed, der sideløbende med Flightlines succes i USA var den bedste ældre hest i Europa.


Foto: Shadwell.

Baeed (Sea The Stars) er blevet far til en hoppe ud af den vindende Exceed And Excel-datter Mejthaam, som selv er søster til sidste års York Stakes (Gr.2)-vinder Alflaila (Dark Angel).

Hoppeføllet kom til verden på Haras de la Perelle i Normandiet.

Baeed var ubesejret i sin karrieres 10 første starter, som inkluderede triumfer i seks Gruppe-1-løb på stribe – Prix du Moulin, QE II Stakes, Lockinge Stakes, Queen Anne Stakes, Sussex Stakes og Juddmonte International Stakes.

I efteråret 2022 stod det klart, at Shadwells 4-årige superstjerne kun havde en enkelt opgave tilbage i løbskarrieren, og det bredt omdiskuterede valg stod og faldt mellem Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) i begyndelsen af oktober, eller Ascots Champion Stakes (Gr.1) to uger senere.

Baaeed havde aldrig startet over længere distance end 2100 meter, og William Haggas valgte at droppe Longchamp og det opgør, som i øvrigt blev vundet af Kirsten Rausings vidunderhoppe Alpinista (Frankel).

I stedet fik Baaeed sin svanesang som gigantfavorit i Champion Stakes (Gr.) over 2000 meter på Ascot, hvor han dog sensationelt blev besejret for første gang i karrieren. Han havde endda tre heste foran sig i form af Bay Bridge (New Bay), Adayar (Frankel) og My Prospero (Iffraaj).

Baaeed gik derefter i avlen og blev introduceret til en bedækningstakst på 80,000 sterling på Shadwells Beech House Stud i Newmarket.

Også i denne bedækningssæson står den seksdobbelte Gruppe-1-vinder til denne takst. Det er ca. 12 gange så meget som hans helbror, den dobbelte Gruppe-1-vinder Hukum, står til på Darleys stutteri i Japan.


Herunder kan du genopleve Baaeeds bedste løb i karrieren, Juddmonte International Stakes (Gr.1) i York:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top