fbpx

Første dyst i vente mellem Queen Rouge og King David

To af de bedste danskopdrættede væddeløbere de seneste sæsoner, 5-årige Queen Rouge og 6-årige King David, står foran deres livs første dyst mod hinanden.


“Begge heste har en naturlig opgave at starte sæsonen ud på den 1. maj i Klampenborgs Jockey Club Cup”, fortæller Niels Petersen, der træner begge heste fra sin nye filial på Klampenborg.

King David i sin nye boks i Niels Petersens filial på Klampenborg. Foto: Niels Petersen.

Queen Rouge og King David er ligesom staldens øvrige heste faldet godt til i de nye omgivelser, og selv om jeg har nogle store sko at udfylde med tanke på hestenes tidligere meritter, er jeg meget forventningsfuld”.

King David har tidligere gjort det storartet på Bro Park, og en ny start i Stockholms Stora Pris er absolut i kortene for ham”.

Queen Rouge tilhører den ypperste skandinaviske hoppeelite, og i år får hun et program der inkluderer løb som Bloomers’ Vase, Lanwades Stud Stakes og andre Black Type-opgaver fra 1600 op til 2100 meter. Det er også stadigvæk en mulighed, at hun i stedet for at tørne sammen med King David i Jockey Club Cup, går ud i hoppernes Sceptre Stakes samme dag”, afslører Petersen, der på nuværende tidspunkt har 15 af de 20 bokse på Klampenborg booket op.

Queen Rouge efter sejren i Dansk Breeders’ Cup 2020. Foto: Burt Seeger.

“Der har været en masse udfordringer i forbindelse med at få dagligdagen op at køre på Klampenborg, specielt fordi jeg ikke selv har haft mulighed for at rejse frem og tilbage mellem Norge og Danmark – men nu kører det hele som det skal og jeg har fået samlet et virkelig stærkt team bestående af Nina Poshtara, Rafael de Oliveira og Marcos Robaldo, som alle er tilknyttet stalden og rider ud hver dag. Derudover rider Marcos’ hustru Jaqueline også regelmæssigt, og så glæder jeg mig selvfølgelig også til, at Oliver Wilson vender tilbage efter sin hofteoperation”.

“Karin Salling har et stort ønske om, at Oliver fortsætter som fast jockey på hendes heste, og det er jeg bare glad for”.

“Når Oliver er tilbage betyder det, at jeg kan have tre professionelle jockeys tilknyttet på daglig basis – dét er der ikke mange andre stalde i hele Skandinavien der kan mønstre”.

“Det betyder også, at de sidste fem ledige bokse kun er åbne for tilgang lidt endnu, inden jeg foretager nogle taktiske rokeringer fra stalden på Øvrevoll ned til Klampenborg, så enhver der er interesseret er meget velkommen til at ringe. Den endelige rokering sker efter de europæiske Breeze Up-salg her i foråret”, siger Niels.

Brunello ved sejren i Vinterfavoritternes Ærespræmie 2020. Båe hun og tredjehesten fra løbet, Habla (nærmest kameraet), står nu opstaldet i Niels Petersens stald på Klampenborg. Burt Seeger.

I stalden findes nu også Miga Horses’ 3-årige hoppe Brunello, der i fjor vandt Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg og sluttede forrygende af til tredjepladsen i Svenskt Kriterium på Jägersro.

“Hun er helsøster til både St. Leger- og Breeders’-vinderen Steinway og til Garcon der var anden i Jyllandsløbet bag King David. Hun har allerede vist, at hun ikke står tilbage for sine søskende, og jeg glæder mig til at se hende i aktion for stalden. Hendes to første opgaver bliver Mowerinaløb og Svenskt 1000 Guineas”, siger Niels om Appel Au Maitre-datteren.

“Jeg vil også nævne et par ustartede 3-årige, der hurtigt kan blive varme klassiske kandidater. Det er Appel Au Maitre-sønnen Good Life, som er ud af Good Girl og halvbror til Derby-2’eren og St. Leger-vinderen Good Fella, samt Juniper Tree-sønnen Penfolds, der er ud af den klassiske vinder La Petite Chinoise og halvbror til St. Leger-vinderen Zen Zansai Zaid. Thomas Havemann ejer Penfolds alene, og Good Life ejer han sammen med familien Buskop”.

Niels Petersen med ved siden af pokalen efter danskejede Bullof Wall Streets sejr i Svenskt Derby i fjor. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Og skal jeg pege på en 2-årig der er langt fremme allerede, må det være Kolbjørn Selmers Tordenskiold. Han tilhører første danske årgang efter Giant Sandman og er halvbror til to heste, der begge vandt storløb som 2-årige”, beretter Niels Petersen og afslutter samtalen:

“Så snart rejserestriktionerne mellem Norge og Danmark ophæves, vil min søster Marianne og jeg på skift være synlige ansigter på Klampenborg, men allerede nu har Nina, Marcos, Rafael og Jaqueline fået godt fat i dét, som også udgør de daglige rutiner heroppe i stalden på Øvrevoll”.

“Derudover har vi alle tæt kontakt hver eneste dag, og som i så mange andre virksomheder, er Teams-møder med grundig gennemgang af hver eneste hest blevet en del af dagligdagen for os alle”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top