fbpx

Føltid: Tassmania har folet en hoppe efter Best Solution

Mette og Dean Olsens 7-årige Tassmania, der med tre ugers mellemrum sejrede i både Mowerinaløb og Dansk 2000 Guineas i 2020, og som er halvsøster til Derbyvinderen Titannia, nedkom i fredags med et hoppeføl efter Breeders’-nominerede Best Solution.


Tassmanias datter efter Best Solution er et par døgn gammelt på billedet herover. Foto: Dean Olsen.

Tassmania (Sir Percy) er udover Titannia (Appel Au Maitre) også halvsøster til 3-årige Trickstar (Magician), som debuterede med en overlegen sejr på Jägersro i fjor og er gået gennem vinteren med et handicap på 76.

Den dobbelte Guineas-vinder har også en 1-årig lillesøster efter Deutsches Derby (Gr.1)-vinderen In Swoop (Adlerflug), og selv folede hun for første gang i fjor en hoppe efter Evasive (Elusive Quality).

Det nyankomne hoppeføl har i Kodiac-sønnen Best Solution en far, som i løbet af det kommende år kan vise sig at stige væsentligt i graderne. Den tredobbelte Gruppe-1-vinder står til en bedækningstakst på blot 5,000 euro på Gestüt Lünzen i det nordlige Tyskland, og hans første årgang er tre år i 2024.

Best Solution og Pat Cosgrave vinder Princess Of Wales’s Arqana Racing Club Stakes. Foto: stallion-bestsolution.de.

Da Mülheim i søndags indledte årets græssæson i Tyskland, var det netop et afkom efter Best Solution, som trak mange overskrifter. Peter Schiergen-trænede Lahzar Star sejrede nemlig overlegent med fire længder over 2000 meter i dyb bane, og med tanke på, at samtlige Best Solutions Gruppe-1-triumfer blev vundet over 2400 meter, bør yderligere distance kun blive en fordel for Lahzar Star.

Best Solution blev i fjor tilmeldt den skandinaviske Breeders’-serie for føl født i 2024, og det var et trækplaster som fik opdrættere fra både Sverige og Danmark til at sende hopper til hingsten.

Tassmania skal i år besøge Al Shemali“, tillægger Dean, der som en del af et efterhånden ret omfangsrigt avlsprogram har booket både Tassmanias søster Titannia og mor, Transsylvania (Le Havre), ind til den irske 2000 Guineas-vinder Phoenix Of Spain (Lope De Vega) på Irish National Stud.

Transsylvania er i fol ved Coolmores 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Churchill (Galileo) og har termin her i slutningen af marts.

Tassmania gik 15 dage over tid, og Transsylvania har heller ikke vist tegn på at være i nærheden endnu, så vi skal nok væbne os med lidt yderligere tålmodighed”, afslutter Dean Olsen.


Herunder kan du genopleve Tassmanias sejr i Dansk 2000 Guineas foran den senere Derby- og St. Leger-vinder Ready Teddy:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top