fbpx

Føltid: Nye ankomster efter Moohaajim, Mustajeeb og Red Cactus

På Therése Staffanssons stutteri Gunnorp Stall & Avel har de seneste to uger budt på tre føl, hvoraf de to seneste skete indenfor et enkelt døgn. “Det var hektiske 24 timer med to folinger, samtidig med at vi skulle en hoppe til bedækning i Polen”, fortæller Therése søndag morgen.


Apura (Oasis Dream) på folden med sit hoppeføl efter Mustajeeb (Nayef). Foto: Gunnorp Stall & Avel.

I torsdags nedkom Oasis Dream-hoppen Apura med et flot hoppeføl efter Rävdansens Gruppe-2-vinder Mustajeeb (Nayef).

Apura er en ustartet halvsøster til Prix Ridgway (L)-vinderen Three Bodies (Domedriver), og moderen Three Mysteries, som er vinder i Frankrig, er halvsøster til den italienske champion og 1000 Guineas (Gr.2)-vinder Erin Bird, som igen er blevet mor til bl.a. den japanske Oaks (Gr.1)-vinder Erin Court.

Moderlinjen rummer øvrige topnavne som Champion Stakes (Gr.1)- og 2000 Guineas (Gr.1)-vinderen Spectrum, Yorkshire Oaks (Gr.1)- og Irish Oaks (Gr.1)-vinderen Petrushka og den eminente stayer Conduit, der både vandt Breeders’ Cup Turf (Gr.1), St. Leger (Gr.1) og King George VI & Queen Elizabeth II Stakes (Gr.1).

Apura er i forvejen mor til to internationale vindere, og i fjor folede hun for første gang hos Therése Staffansson, en hoppe efter Bobby’s Kitten (Kitten’s Joy), som nu har fået navnet Tooth Fairy.


Saint Irini (Dream Ahead) med sit hoppeføl efter Red Cactus. Foto: Gunnorp Stall & Avel.

“Lige efter folingen blev vores nye avlshoppe Empress Silver (Mastercraftsman, red.) sendt til bedækning i Polen ved Galileo-sønnen Yucatan, som er Gruppe-2 og 3-vinder i Australien og Irland, og fredag morgen nedkom Saint Irini (Dream Ahead, red.) så med det tredje af de i alt fem føl vi skal tage imod i år”, beretter Therése.

Saint Irini folede en hoppe efter Lone Kaj-Nielsens svenske Derbyvinder Red Cactus (Hard Spun). “Hun kan meget vel være det første afkom i Sverige efter Red Cactus, og hun er meget, meget fin”.

Saint Irini kom til Sverige fra Irland efter Goffs November Breeding Stock Sale i 2019, og hun er vinder i både sit hjemland og som 2-årig i Frankrig.

Hendes første afkom er nu 3-årige Gift Card (Make Believe), som trænes af Ylva Brandt på Bro Park, og så er hun også mor til 2-årige Julia (Mustajeeb), der er gået i træning samme sted som storesøsteren.

“Både Apura og Saint Irini skal i år bedækkes på York Stutteri ved henholdsvis Juniper Tree og Wentworth, og desuden har jeg booket min Soldier Of Fortune-hoppe Corpus Chorister ind hos Mobohaajim på Stutteri Hjortebo”.

Corpus Chorister er nu i fol ved Barocci, og sidst men ikke mindst venter vores franske vinder Survoltee (Helmet, red.) føl efter Wentworth“, afslutter Therése Staffansson.

Det ældste føl på stutteriet kom til verden for godt to uger siden, hvor den dobbelt-vindende Appel Au Maitre-datter La Maitresse folede en hingst efter Moohaajim (Cape Cross).

La Maitresse (Appel Au Maitre) med sit to uger gamle hingstføl efter Moohaajim. Foto: Gunnorp Stall & Avel.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top