fbpx

Føltid: Juniper Tree-søn ud af No Nay Never-hoppe

Opdrætterparret Karen Grethe og Poul Erik Jensen hjalp den 25. marts en ny hingst til verden på stutteriet i Nordjylland. No Nay Never-datteren Silver St Cloud folede en fuks Juniper Tree-søn, der er nært relateret til den flerfoldige amerikanske champion Tapit.


Silver St Cloud (No Nay Never) med sit hingstføl efter Juniper Tree. Foto: Karen Grethe Jensen.

Silver St Cloud er nemlig ud af den japanske 3-årsvinder Pisa No Tiffany (Fusaichi Pegasus), som selv er halvsøster til Tapit (Pulpit).,

23-årige Tapit vandt bl.a. Wood Memorial (G1) i sin aktive løbskarriere, men det er hingstens indflydelse som Champion Sire i den amerikanske avl, som for evigt vil gøre ham til ét af historiens største navne.

Han er den nulevende avlshingst med flest Gruppe/Grade-1-vindere, “All Time Leading Sire by Earnings” i USA, og bedækningstaksten lå i en årrække på $300,000. Han står nu til $185,000 på Gainesway i Kentucky.

Tapits mest berømte afkom til dato er Flightline, der gik ubesejret igennem karrieren, og efter sin opvisning i Breeders’ Cup Classic (G1) blev vurderet som den bedste dirt-hest siden de internationale ratings blev indført. Kun én hest i historien har generelt set været lige så god som ham, og det er Frankel (Galileo).

Tapit. Foto: Gainesway Farm.
Tapit. Foto: Gainesway Farm.

Tapits halvsøster Pisa No Tiffany er udover Silver St Cloud også mor til en 3-årsvinder efter New Bay (Dubawi) i Japan, til en 3-årig amerikanskfødt hingst efter Into Mischief (Harlan’s Holiday), som blev solgt for $500,000 på Ocalas Breeze Up i fjor, samt en 2-årig hingst efter Kentucky Derby (G1)- og Breeders’ Cup Classic (Gr.1)-vinderen Authentic (Into Mischief).

Karen Grethe og Poul Erik Jensens 7-årige avlshoppe Silver St Cloud er opdrættet af japanske Yusuke Ichakawa og tilhører den ene af to årgange efter No Nay Never (Scat Daddy), som blev undfanget til hingstens med nutidens briller meget lave bedækningstakst på 17,500 euro.

I dag står No Nay Never til 150,000 euro på Coolmore.

No Nay Never (Scat Daddy - Cat's Eye Witness / Elusive Quality) på Coolmore. Foto: Coolmore.
No Nay Never. Foto: Coolmore.

Silver St Cloud startede kun seks gange i Irland og var som bedst fjerde i et handicap på Dundalk. Hun blev sat i fol for første gang ved den engelske 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Galileo Gold (Paco Boy), og derefter købt og importeret til Danmark.

I fjor folede hun en hingst, som senere i år fremstilles på Scandinavian Open Yearling Sale med en ganske flashy katalogside som opbakning.

“Vi har sendt Silver St Cloud og hendes hingstføl til York Stutteri, for at hun kan blive bedækket ved Courage Under Fire (War Front, red.) på følbrunsten. Vores anden avlshoppe, Sun City (Montjeu, red.), står allerede på York og er færdigbedækket ved den samme hingst”, beretter Karen Grethe Jensen til GalopSport.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top