fbpx

Føltid: Al Shemali-søn i Frankrig, nær relation til King David

Søndag morgen kl. 6 folede Stutteri Storks avlshoppe Pearl City en hingst efter Al Shemali på franske Haras du Taillis. “Folingen foregik nemt og ukompliceret, og Pearl City skal nu bedækkes ved Hunter’s Light”, fortæller Henrik Stork til GalopSport.


Hingstføl v. Al Shemali ud af Pearl City (Zamindar). Foto: Haras du Taillis.

Pearl City er halvsøster til afdøde Jeunesse Lulu (Montjeu), der selv er mor til Stutteri Storks mest berømte opdræt til dato, King David (Elusive City).

Stutteri Stork erhvervede hoppen for 20.000 guineas Tattersalls July Sale i Newmarket i 2019. Hun er i forvejen mor til to vindere efter henholdsvis High Chaparral (Sadler’s Wells) og Intello (Galileo).

Ved købet var hun i fol ved Darleys Prix Jean Prat (Gr.1)-vinder Territories (Invincible Spirit), som blandt andet også var anden i 2000 Guineas (Gr.1) til Gleneagles, i Prix Jacques le Marois (Gr.1) bag Esoterique og i Grand Criterium (Gr.1) bag Full Mast.


King David med Oliver Wilson på ryggen ved sejren i SVD 120. Pokalløb (L) 2021. Foto: Burt Seeger.

Pearl City er også halvsøster til Dance Design Stakes (L)-vinderen og Pretty Polly Stakes (Gr.1)-2’eren Beach Bunny (High Chaparral), der igen er mor til Listed-vinderne Naadirr og Beach Belle.

Deres ustartede mor, Miss Hawai (Peintre Celebre), er ud af den tredobbelte Gruppe-1-vindende championhoppe Miss Tahiti (Tirol), og hun er foruden Miss Hawai mor til 1000 Guineas (Gr.1)-vinderen Miss France (Dansili).

Den nu 2-årige hingst efter Territories (Invincible Spirit), som Pearl City bar i maven ved købet i Newmarket, blev allerede som føl solgt til Stald Ras, og han er gået i træning hos Rikke Bonde og Nicolaj Stott under navnet Terrie Carlras.

Også Pearl Citys næste afkom, der er åring i år, er blevet købt af Stald Ras.

“Det er en brun hoppe efter Hunter’s Light, og hende er vi så glade for, at vi altså valgte at sende Pearl City til Frankrig igen med henblik på en bedækning ved ham”, uddyber Henrik Stork, der også har sendt Footstepsinthesand-datteren Lumumba til Haras du Taillis.


Big Red Panda aflagde maidentitlen i første forsøg på Klampenborg i fjor, og fulgte siden op med en andenplads i Dansk Kriterium. Foto: Burt Seeger.

“Hun skal ligeledes besøge Hunter’s Light, som i øvrigt er blevet anmeldt til den skandinaviske Breeders’-serie for føl født i 2023″.

Lumumba har også tidligere besøgt Gruppe-1-vinderen Hunter’s Light (Dubawi), og resultatet blev den nu 3-årige hoppe Big Red Panda, som i fjor bl.a. var vinder samt anden i Dansk Kriterium. Hun trænes nu af Lea Olsen for Falkonertjenesten.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen