fbpx

Føltid: Afkom efter Red Cactus og Moohaajim på Vasaholm

Slutningen af marts og begyndelsen af april bød på to nye ankomster på stutteriet Vasaholm i Skåne. Den 27. marts nedkom Whatelseaboutyou med en hoppe efter Red Cactus, og den 2. april nåede turen til Fancy Legend, som fik en hingst efter Moohaajim.


Hoppeføl efter Red Cactus ud af Whatelseaboutyou (Canford Cliffs). Foto: Nathalie Johnsson.

“Vi fik for halvanden år siden muligheden for, at købe Whatelseaboutyou af Jacqueline og Lennart Henriksson, så dette er hendes første føl hos os. Og der er godt med krudt i hende”, fortæller Nathalie Johnsson til GalopSport.

Whatelseaboutyou (Canford Cliffs) er i forvejen mor til tre vindere ud af lige så mange startende afkom, inklusiv de to internationale vindere Church Mountain (Pride Of Dubai) og Already Gone (Zoffany), samt til 4-årige Good To Go (Zoffany), der har vundet to gange og i fjor var anden bag Keep On Dancing (Moohaajim) i Dansk Oaks på Klampenborg.

Good To Go ved sin overlegne maidensejr på Klampenborg i 2022. Foto: Burt Seeger.

Pastorius-datteren Fancy Legend nedkom en lille uge senere med sit andet afkom, en hingst efter Moohaajim (Cape Cross).

Fancy Legend, der er datter af Skandinaviens mest vindende hoppe gennem tiderne, Funny Legend (Funambule), startede kun syv gange i karrieren for Susanne Berneklint, og hun sejrede en enkelt gang over 1600 meter på Jägersro.

Hun er i forvejen mor til 1-årige Red Tattoo (Red Cactus), som kom til verden hos familien Johnsson på Vasaholm i fjor.

Hingstføl efter Moohaajim ud af Fancy Legend (Pastorius). Foto: Nathalie Johnsson.

Fancy Legend er endvidere halvsøster til så gode løbsnavne som Funinthesand (Footstepsinthesand), Funny’s Chap (High Chaparral) og Appel La Légende (Appel Au Maitre), og to af hendes søskende – Sandy Legend (Footstepsinthesand) og førnævnte Appel La Légende – har ligeledes fået føl i denne sæson.

Sandy Legend har fået en hingst efter Alson (Areion), og Appel La Légende har ligesom Fancy Legend fået føl efter Moohaajim.

Fancy Legend skal i år besøge War Front-sønnen Courage Under Fire på York Stutteri”, beretter Nathalie, som endnu kan se frem imod tre folinger på Vasaholm i 2024.

Fancy Legend ved sin sejr på Jägersro som 3-årig. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top