fbpx

Flere danske hopper til udlandet

Ifølge seneste udgave af Dansk Væddeløbskalender, har Dansk Galop udstedt en ‘breeding clearance’ til yderligere otte danske avlshopper, som her i foråret sendes til bedækning i Irland og Frankrig.


Aylin (til højre) med Shane Karlsson i sadlen vinder Erik O. Steens Memorial 2015 på Øvrevoll før Stall Perlens fantomhoppe Amie Noire og Stald Shakers Indigo. Foto: Hesteguiden.com.

GalopSport har allerede berettet om Jan Olsens trekløver Aylin (Gold Away), Danish Design (American Post) og Pie O My (Kendargent), som sendes til Gruppe-3-vinderen Hey Gaman (New Approach) på Haras du Taillis. Dén historie kan læses hér.

Du kan også læse artiklen om sidste års svenske 1000 Guineas-vinder, Angel Field (Harry Angel), og den svenske St. Leger-2’er Entangle Rose (Flintshire), som nu har fået officiel ‘breeding clearance’ til Gruppe-1-vinderen Intello (Galileo) hér.

Steelgirl Carlras og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.
Steelgirl Carlras og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Martin Hjorth Jensen, som har overtaget 11-årige Steelgirl Carlras (Academy Award) fra Stutteri Hjortebo, har booket den tidligere Larch Ærespræmie-vinder ind til Aga Khan Studs’ Prix Daniel Wildenstein (Gr.2)-vinder Erevann (Siyouni), som står til en bedækningstakst på 8,000 euro på Haras de Bonneval.

Steelgirl Carlras er helsøster til årgangsstjernerne Reventon og Cantenac, og hun er med til at videreføre én af de mest vindende danske moderlinjer i nyere tid.

Steelgirl Carlras’ nu 2-årige datter The Printer i ringen på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale. Foto: Burt Seeger.

En linje, som foruden de ovennævnte også tæller hoppens egen mor, Breeders’ Trophy Juvenile-vinderen Raadyr (Cajun Cadet), samt Derbyvinderen Master Kid (Academy Award), 2000 Guineas-vinderen Kronhjort (Cajun Cadet), St. Leger-vinderne Eko Negresco (Akarad) og Suspicious Boy (Appel Au Maitre) og mange flere storløbsnavne.

Steelgirl Carlras er i forvejen mor til en enkelt vinder i form af Irongirl Carlras (Juniper Tree), og hendes 2-årige datter, The Printer (Moohaajim), blev i fjor solgt for 130.000 kroner til Stoneeye ApS på Scandinavian Open Yearling Sale. The Printer er i træning hos Bent Olsen på Klampenborg.


Coolmores Footstepsinthesand (Giant’s Causeway) skal bedække Categories og Victoria Placa. Foto: Coolmore.

York Stutteri har to hopper booket ind til Footstepsinthesand (Giant’s Causeway) på Coolmore.

Den første er Joca Stables’ Categories (Mastercraftsman), hvis første skandinaviske afkom er Lone Kaj-Nielsens 3-årige Churchill-datter Krystle i træning hos Bent Olsen. Dertil er Categories mor til 2-årige Force Majeure (Juniper Tree), som Søren Jensen træner for Airborne Racing.

Med til Coolmore er også Breeding & Racing I/S’ Listed-vinder Victoria Placa (Wootton Bassett).

Victoria Placa var blandt Skandinaviens absolut bedste hopper igennem hele løbskarrieren, som bød på storløbssejre som både 2- og 4-årig i Jessica Longs træning for Light Valley Stud.

Som 2-årig vandt hoppen ITM Amacitalöpning på Bro Park, og i september 2021 afsluttede hun karrieren på samme bane med en Listed-triumf i Lanwades Stud Stakes foran Ramone (Eishin Dunkirk), Careless Whisper (Barocci), Takeko (Mehmas) og Silent Night (Night Of Thunder).

Victoria Placa og Shane Karlsson efter sejren i Lanwades Stud Stakes (L). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Victoria Placas bedste præstation i karrieren var dog andenpladsen i det tyske Listed-opgør Preis der Stadtsparkasse Düsseldorf, hvor hun efter at have ligget langt tilbage ind på opløbet først fik angrebsplads da det var for sent, men alligevel afsluttede hun bedst af samtlige og skulle kun have brugt et enkelt galopspring mere for at fange Markus Klug-trænede Marlar (Kallisto).

Victoria Placa opnåede som bedst et handicap på 89. Hun debuterede i stutteriet i 2022 og folede i fjor sit første afkom, en hingst efter Juniper Tree (Galileo).

Den ubesejrede 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Footstepsinthesand står til en bedækningstakst på 8,000 euro på Coolmores Castle Hyde Stud i County Cork.


Siyouni-sønnen Sottsass vinder Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) foran In Swoop. Foto: Coolmore.

Endelig har Joca Stable og Cat Racing booket den 13-årige Dubawi-datter Fire Blaze ind til Coolmores brilliante Prix du Jockey Club (Gr.1)- og Prix de l’Arc (Gr.1)-vinder Sottsass (Siyouni).

Sottsass, som får sine første 2-årige sønner og døtre til start i den kommende sæson, står opstaldet til 25,000 euro, og hans åringer blev i fjor solgt til et gennemsnit på tre gange bedækningsprisen.

Fire Blaze er den hidtil dyreste avlshoppe, som nogensinde er handlet til Skandinavien på en offentlig auktion. Joca Stable og Cat Racing købte hende for 140,000 euro på 2021-udgaven af Goffs November Breeding Stock Sale, og hun var på daværende tidspunkt i fol ved den dobbelte Gruppe-1-vinder Earthlight (Shamardal).

Resultatet af denne bedækning blev den nu 2-årige Won Of A Kind, der ejes af Unity Racing og er gået i træning hos Sveriges championtræner Lennart J:r Reuterskiöld på Jägersro.

Nu 2-årige Won Of A Kind fotograferet som føl på York Stutteri. Hun er efter den dobbelte Gruppe-1-vinder Earthlight og halvsøster til tre vindere i England. Foto: Photos by JM.

Fire Blaze er opdrættet Darley, løb i Godolphins farver og vandt som 2-årig i England.

Og selv om der efter skandinavisk målestok blev betalt en rum pris for Fire Blaze på den efterårsdag i 2021 i County Kildare, er hoppen ikke blevet mindre værd i mellemtiden.

Hun er selv datter af Falmouth Stakes (Gr.1)-vinderen Nahoodh (Clodovil), og på handelstidspunktet var hun mor til to vindere og halvsøster til Listed-vinderen Hawkesbury (Shamardal).


I fjor blev der føjet endnu en 3-årsvinder til hendes afkomsliste i form af Harry Angel-sønnen Guy Fawkes, men den hidtil største familieopdatering fandt sted for mindre end en måned siden, da Fire Blazes 3-årige halvsøster Etes Vous Prets (Too Darn Hot) den 10. marts vandt Grade-2-opgøret Hochi Hai Fillies’ Revue på Hanshin i Japan.

Etes Vous Prets fik omregnet ikke mindre end 2,6 millioner danske kroner for sejren, og hun er lige nu ét af de varmeste, klassiske navne i Solens Rige. Løbet kan ses i videoen herover.

Alexander Elsass med Dubawi-datteren Fire Blaze. Foto: Klaus Bustrup.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top