fbpx

Fire føl på Ljungstorps Stuteri

Svenske Ljungstorps Stuteri, som bl.a. står bag sidste års store 3-årsstjerne på Jägersro, Mrs Loreen, har indtil videre taget imod fire føl på Sextorps Slott i 2016.


Hingsteføl v. Dabirsim - Persian Sea (Dubai Destination).
Hingsteføl v. Dabirsim – Persian Sea (Dubai Destination).

Det første føl kom til verden den 24. januar – en hingst efter den franske Gruppe-1-vinder Dabirsim ud af Dubai Destination-datteren Persian Sea.

Persian Sea er tredobbelt vinder i England og havde en OR på 93, da hun sluttede løbskarrieren for Sheikh Ahmed Al Maktoum hos Michael Jarvis.

Hoppen blev købt for 15.000 euro af Akinita Group igennem MAB Agency på Goffs February Sale i 2014.

Hun var i fol ved Footstepsinthesand og fik siden den nu 2-årige hingst Sandtastic, der er gået i træning hos Lennart Reuterskiöld Jr på Jägersro.


Hoppeføl v. Juniper Tree - Kiaside (Caradak).
Hoppeføl v. Juniper Tree – Kiaside (Caradak).

Den 2. februar folede Kiaside (Caradak) en hoppe efter Juniper Tree. Kiaside er en spanskopdrættet søster til Bounce (Trempolino), der har henrykket i avlen som mor til både Hurricane Red og Icecapada, samt den franske Listed-vinder Bernieres.

Mormoderen, Russyskia, er desuden halvsøster til Prix Royal Oak (Gr.1)-vinderen Top Sunrise.

En Diktat-halvsøster til det nye føl på Ljungstorp blev i fjor købt af Odessa Racing Club på Scandinavian Open Yearling Sale, og hoppen er gået i træning hos Marc Stott. Kiaside ejes af Sussita AB.

Stall Reuterskiölds Deloria efter sejr på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Stall Reuterskiölds Deloria efter sejr på Jägersro. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Den 15. marts var det Jockeyklubbens Avelslöpning-vinderen Deloria (Mark Of Esteem) der folede en hingst efter Reliable Man. Deloria vandt i alt seks gange og indløb over 800.000 svenske kroner. Hun blev importeret fra England efter 2-årssæsonen og var resten af karrieren i træning hos Johan Reuterskiöld.

Deloria ejes af Stall Reuterskiöld og H. Anderberg, og hingsteføllet efter Reliable Man er hoppens første afkom.

To dage efter Delorias foling nedkom Sussita ABs Miss Pelling (Danehill Dancer) med en hoppe efter Juniper Tree. Miss Pelling fik i fjor et hoppeføl på York Stutteri efter Footstepsinthesand, og den nuværende åring er siden blevet eksporteret til Sverige. Miss Pelling er i forvejen mor til en vinder i England.

Både Miss Pelling, Deloria, Persian Sea og Kiaside skal i år bedækkes på Ljunstorp ved Street Cry-sønnen Hallucinate, hvis første årgang kommer til verden i 2016.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top