fbpx

Favoritterne svigtede i Århus

Der var to outsidervindere, da Jydsk Væddeløbsbane fredag aften afviklede to på forhånd meget åbne handicaps. I aftenens første løb over 1550 meter slog den tidligere professionelle og nuværende amatørrytter Carsten Rasmussen til med Birgitte Nielsen-trænede og -ejede Kat Malou, til over 20 gange pengene.


– Af Henrik Brendholdt

Rytteren red et veldisponeret løb langs rails i ryg på længe førende Roswell. Rundt opløbssvinget fik Carsten trukket sin hest ud til angreb og den gik frem til en sikker længdes sejr før en velgående Roswell, som forbedrer sig fra start til start. Tredje i mål var Tina Mortensen-trænede Blue Berry, som sluttede godt af også efter et løb langs rails undervejs. Sidstnævnte har haft en længere løbspause grundet en skade og skal lures næste gang. Løbets favoritter svigtede fælt i dette løb. Backofthenet lå udvendig på Roswell undervejs og havde ikke mere at byde på rundt opløbssvinget, hvor den brækkede kraftigt ud i banen og generede både næstfavoritten Red Passion og Mariposa.

Vinderen Kat Malou har været en god hest for Stald Birgitte Nielsen. Allerede som 2-åring løb den placeret i Stayerprøven og aflagde sin maidentitel. Den har leveret flere gode præstationer i karrieren. Indledte også sæsonen 2006 godt med en sejr og en andenplads bag Makavelli i Champion Sprint. Grundet sygdom faldt den lidt ud af stilen i sommers, men var tilbage i bedste forfatning den aften.

Også i dagens andet opgør på turfen var det en af outsiderne der slog til. Hans Jørgen Johansen-trænede All Steel med Marc Stott var lynhurtig fra start og satte et godt tempo undervejs. Feltet var spredt som perler på en snor. Rundt opløbssvinget forsøgte Louise Møller og Montenero at gå i clinch med All Steel, som dog forsvarede sig til stregen og sejrede før Montenero og stabile Limerick. Her svigtede favoritterne Procol Harum og El Torill også fælt og de sås aldrig med chance i løbet.

11 gange pengene var vel et rigtig godt odds på All Steel, som senest i Ålborg var fjerde bag Arctic Palace efter 1½ måneds løbspause, hvor den også førte længe men manglede den sidste luft. Hesten blev købt sidste efterår på en Lambada Auktion i Sverige og skal nok blive en god hest for Ålborg-banen i den kommende tid.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top