fbpx

Fairmay strøg til tops i Breeders Prize Classic

Stald Cans 3-årige brune hoppe Fairmay valgte et rigtig godt tidspunkt til at levere karrierens bedste præstation, da hun søndag eftermiddag strøg helt til tops i Breeders Prize Classic over 2000 meter på Øvrevoll i Oslo.


Final Appearance-datteren fik en perfekt rejse i ryg på førende Choco Express, og ind på opløbet fik KimAndersen first run på Luis Villarroel, hvorefter Fairmay tog et greb om tingene som hun siden ikke slap igen. Fairmay kæmpede bravt hele vejen til mål, hvor hun over de sidste 100 meter også måtte svare op på et sent angreb fra Richard Dancer/ManuelSantos, mens tapre Choco Express holdt hjem til tredjepladsen.

Sejren lød på en halv længde til glæde for både træner Søren Jensen, Stald Can, jockey KimAndersen og hoppens opdrætter Stutteri Hjortebo. For Stald Can var Breeders’ Prize-sejren den anden på fem år – i 2001 så de nemlig NewYork løbe først over stregen i det lukrative opgør. New York er i øvrigt helbror til Fairmays mor Mayfair, og denne stærke danske moderlinje fik altså endnu en storløbsvinder tilknyttet sig.

Førstepræmien i opgøret var 357.500 kroner, men det var jockey Kim Andersen og hestetransportør Bjarne Mejlbye der modtog ærespræmier på vegne af træner Søren Jensen og ejerne i Stald Can, men det var dog ikke fordi der ikke var tiltro til hoppen på forhånd: “Vi var skam ikke fraværene på grund af manglende tiltro til Fairmay, men vi var inviteret til barnedåb i den nærmeste familie. Men på trods af barnedåben i Vedbæk stak vi alligevel af midt i det hele og kørte til Enghavelyst, hvor vi fulgte hele løbet direkte hos SørenJensen – med en nærmest euforisk stemning til følge”, fortæller Carsten Nørgaard fra Stald Can.


Richard Of York-double i Breeders Prize Sprint
Den korte udgave af Norsk Breeders Prize fik den ventede favoritsejr til Jacob Fretheim-trænede Yorkshire Lad, der under Marie Fretheim vandt en sikker sejr foran den sent, men meget stærkt afsluttende Sir Alexander fra SørenJensens stald på Enghavelyst. Herefter var der to længder til Ticmosic på tredjepladsen, mens Goodrun blev fjerde foran Hollywood.

Både Yorkshire Lad ogSir Alexander er efter Richard Of York, der ligesom FinalAppearance havde en stor dag i Breeders-sammenhæng. Førstepræmien i Breeders Prize Sprint var 257.000 kroner, mens Sir Alexander kunne skaffe 117.500 kroner til sin ejer Karin Salling.


Norsk Kriterium til Not Secret
Eva Sundbye fik en fantastisk start på Breeders-dagen i Norge. Først vandt Streckers HotShot Øvrevoll Champion Hurdle med kort hoved foran Mick Jerome, og mindre end en halv time efter kunne den norske træner fejre sejren i Norsk Kriterium med den 2-årige Largesse-søn NotSecret, der redet af Roman Skrzydlo vandt en flot opløbskamp efter kamp med kort hoved foran den stærkt afsluttende Simano/Yvonne Durant og storfavoritten Escarpada/LennartHammer.Der var 140.000 kroner i førstepræmie til NotSecret.


Funny Legend fortsætter med at imponere
Wido Neuroth-trænede Funny Legend er simpelthen urørlig blandt de skandinaviske hopper. Hun beviste det sidste søndag med sin lette sejr i Coolmore Matchmaker Stakes (L) på Täby, og kun en uge senere var hun atter overlegen – denne gang på sin hjemmebane Øvrevoll i Semb Hovedgård Hoppeløp (L) over 1800 meter.

Kim Andersen, der havde en rigtig stor søndag på Øvrevoll, kunne sidde helt roligt på Funny Legend bag de førende Females Fun og Miss The Boat til overgangen, og da han endelig gav marchordre til Funny Legend tog det ikke Funambule-datteren mange galopspring at trække afgørende fra. Hun vandt til slut med 2½ længde foran godt afsluttende Born To Win/Carlos Lopez, mens Miss TheBoat/Pascolina Pinto blev tredje.

Førstepræmien i Semb Hovedgård Hoppeløp (L) var 90.000 kroner, og Wido Neuroth berettede efterfølgende at Funny Legend nu har en enkelt opgave tilbage i år – det bliver enten Lanwades Stud Stakes (L) på Täby, eller et Listed Race i Frankfurt.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top