fbpx

Et nyt kapitel begynder

Vi skriver i dag 1. januar 2008, og foran os venter et nyt år – en ny sæson – og et nyt kapitel i galopsportens historiebøger, både her i Skandinavien og internationalt.


For dansk galopsports vedkommende blev det forgangne år på mange punkter succesrigt, og på det allervigtigste plan – det sportslige – bød 2007 på en lang række stærke og opløftende resultater fra både dansk opdrættede,- ejede og -trænede heste.


Kronhjort, Rock All og Good Girl

En hest som Dano-Mast får vi højst sandsynligt aldrig igen på vore breddegrader, men til gengæld var både kvaliteten og kvantiteten på den klassiske årgang muligvis den bedste siden netop Dano-Masts i 1999, hvilket vi kan takke navne som Kronhjort, Rock All og ikke mindst Good Girl for. Sidstnævnte vandt både Mowerinaløb og Dansk Oaks på sin hjemmebane i Klampenborg, og desuden var hun helt uden konkurrence i den svenske klassiker Dianalöpning på Täby. Hvor god Good Girl kan udvikle sig til at blive ved vi ikke endnu, men mon ikke Mas Media-datteren kommer til at give os svaret i 2008?


Hovman blev Gruppe-3-vinder

Bliver vi ved de danskopdrættede heste lykkedes det i august måned Stall Gammel Dansks gamle kæmpe Hovman at blive den blot anden danskopdrættede Gruppeløbsvinder gennem tiderne med sejren i Polar Cup (Gr.3) på Øvrevoll – i øvrigt foran et felt bestående af heste fra syv forskellige nationer – et stort tillykke til ejerkredsen, træner Cathrine Erichsen og naturligvis Hovmans fødested Stutteri Poulsensminde i Nordjylland.


To danskopdrættede heste i Dubai

Yderligere Gruppe-3-succes var der for danskfødte The Pirate, der senere i august sluttede tredje gennem mål i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevoll – kun overgået af Funny Legend og Maybach. Sidstnævnte blev sidenhen diskvalificeret efter en positiv dopingprøve, hvilket gjorde at The Pirate fik tildelt andenpladsen.

Primatico-sønnens fine resultater i 2007 har desuden været medvirkende til at han sammen med sin staldkammerat Salt Track og Lars Kelp-duoen Mambo King og Calrissian nu befinder sig i Dubai hvor et nyt spændende eventyr snart tager sin begyndelse i The Dubai International Racing Carnival på Nad Al Sheba.


Appel Au Maitre i en klasse for sig

Vi skal naturligvis også se lidt ud over Danmarks grænser, og hverken i Sverige eller i Norge har de noget at skamme sig over.

På Øvrevoll står Skandinaviens største talent siden Valley Chapel og Dano-Mast i form af Stall Perlens nu 4-årige Appel Au Maitre, der efter at have sluttet anden i Union-Rennen (Gr.2) leverede en fantastisk præstation som fjerde i BMW Deutsches Derby (Gr.1) på den første søndag i juli i Hamborg. Tidligere har andre skandinaviske stjerner såsom Tao og Farouge forsøgt sig i den hårde tyske klassiker, men Appel Au Maitres præstation var i en klasse for sig.

Starborough-hingsten fulgte siden op med to knusende overlegne sejre i Svenskt og Norsk Derby, inden han slog sin titel som Skandinaviens Hingste Champion fast ved triumfen i Stockholm Cup International (Gr.3) på Täby – i øvrigt foran endnu en danskopdrættet stjerne – Peas And Carrots!


Fredrik Johansson – størst af dem alle!

I sadlen på Appel Au Maitre sad træner Wido Neuroths førstejockey igennem snart 10 år, Fredrik Johansson – og det svenske es gjorde sig i 2007 fortjent til at blive kaldt den største jockey Skandinavien har fostret igennem tiderne.

Fredrik har mange Derbysejre bag sig, og triumferne i henholdsvis Sverige og Norge med Appel Au Maitre var blot med til at understrege hans navn endnu tydeligere i historiebogen – men det var på den tidligere omtalte første søndag i juni på Hamburg Horn at “Fab Freddie” for alvor fik sit store gennembrud med sejren i BMW Deutsches Derby (Gr.1) i sadlen på Gestüt Schlenderhans In The Wings-søn Adlerflug.

En præstation med efterfølgende jubelscener der fik tårerne til at trille ned ad kinderne på undertegnede og andre skandinaviske øjenvidner til denne eminente triumf leveret af en svensk – en skandinavisk – rytter som igennem så mange år har besiddet et kæmpe potentiale og blot manglede chancen for at få lov til at vise det. Fredrik Johansson var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og Adlerflugs sejr i det tyske Derby vil aldrig blive glemt.

Af andre store jockeypræstationer i 2007 kan man absolut ikke komme uden om Jacob Johansen, der ikke alene blev Champion på Klampenborg, men også tog sig af det samlede skandinaviske championat. Johansen høstede især frugterne af samarbejdet med den danske Landschampiontræner Bent Olsen, og heldigvis kommer dette stærke team til at fortsætte alliancen i 2008.


Ændringer i layout og indhold

Galopsport.dk vågner op til 2008 med en række ændringer i layout og indhold.

Der er blevet lagt mere vægt på tilgængeligheden af informationer fra de skandinaviske galopbaner, og rullepanelerne på forsiden vil forhåbentlig være med til at gøre galopsport.dk til et godt sted at starte når det gælder søgning efter emner som anmeldelser, startlister, resultater, tips og meget mere fra både Danmark, Sverige og Norge.

Igennem de senere år er kilderne til de seneste nyheder fra både de skandinaviske og internationale væddeløb blevet øget betydeligt, og navnlig Skandinavisk Galopp har satset hårdt på deres web-baserede informationsformidling.

Galopsport.dk vil i 2008 fortsætte med at dække de skandinaviske begivenheder både bredt og tæt – der vil blive lagt yderligere vægt på den tætte kommunikation med sportens aktive opdrættere, trænere og jockeys, samt baner og organisationer, således at sidens læsere også i fremtiden vil kunne finde originalt og interessant stof i disse spalter.

Galopsport.dk drives udelukkende ved hjælp af annonce- og sponsorindtægter, og i den forbindelse vil jeg rette en stor tak til sidens trofaste sponsorer – det er personerne og virksomhederne bag logoerne som er årsag til at websiden nu kan tage hul på sit 10. leveår – mange tak for det!

I ønskes alle et rigtig godt og lykkeligt 2008

Filip Zwicky
Redaktør

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top