fbpx

En kvart million til Carpe Diem

På trods af knap 450.000 kroner på præmiekontoen havde dansk-ejede og -opdrættede Carpe Diem ikke helt indfriet forventningerne i 2008, men det fik blinkers og et nyt løbsoplæg vendt op og ned på i Scandinavian Classic Challenge, som Richard Of York-sønnen sejlede hjem med tre længder før favoritten Tertio Bloom.


Det unge svenske storløb over 2400 meter græs fik lagt et godt tempo fra start af Great White/Yvonne Durant, og i modsætning til årets første seks starter kom Carpe Diem godt med fra start og lå hele tiden velplaceret i forreste del af det 10 heste store felt.

Allerede på vej ind i opløbssvinget havde Fernando Diaz sat gang i Jägersro-hesten, der så forrygende ud og havde overtaget kommandoen ind på opløbsstrækningen. Herefter var ingen i stand til at true Carpe Diem, der blot blev stærkere for hvert meter der gik af opløbet, og afstanden på tre længder til Tertio Bloom kunne sagtens have været endnu større.

Det var i øvrigt Tertio Blooms femte andenplads på stribe, og Tertullian-sønnen har nu været runner-up i både Jockeyklubbens Jubileumslöpning, Svenskt Derby og Scandinavian Classic Challenge.Ø

Carpe Diem trænes af Lennart Reuterskiöld Jr, er opdrættet af York Stutteri og ejes af danske TLP Racing, der fik gode 250.000 kroner for sejren i opgøret. Carpe Diem står fortsat meldt i Norsk Breeders’ Prize og Hurricane-Löpning, så sæsonen er langt fra forbi endnu for den danske Derby-2’er, der virkelig ser ud til at være forvandlet med blinkers.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top